johanj
Norbrygg-medlem
Velkommen til verdens nordligste øldommerkurs!
Tid: 10:00-18:00 lørdag & søndag 26-27. oktober
Sted: Heimsjyen, Inndyr i Gildeskål kommune (http://www.heimsjyen.no/)
Norsk hjemmebryggerforening (Norbrygg) arrangerer dommerkurs for å utdanne øldommere til tjeneste ved konkurranser i hjemmebrygging, der målet vanligvis er å brygge godt, men også typeriktig øl. For dette har Norbrygg laget en rekke definisjoner av de vanligste øltypene, som er øldommernes viktigste verktøy for å rangere ølene i konkurranser.
Kurset er rettet mot personer som:
- er interessert i øl og øltyper
- kanskje har hjemmebrygget litt
- pleier å smake mye forskjellig øl
- er åpen for ulike smaker i og typer av øl
- ønsker å sertifisere seg som øldommer hos Norbrygg
- interessert i å delta i konkurransedømming hos Norbrygg
På dette kurset lærer du å:
- kjenne de viktigste øltypene, slik de er definert av Norbrygg
- lære å forholde deg objektivt til ølene du smaker
- forstå prosessen for hjemmebryggkonkurranser
- smake strukturert på øl og å trene opp smakssansen
- bli bevisst hva vi «blir lurt» av under smaking av øl
- gjenkjenne vanlige usmaker/feilsmaker i øl
- kunne avgjøre om en smak er typeriktig eller -uriktig
- kunne vurdere balansen i et øl utfra sin øltype
- få en viss oversikt over byggeprosessen
Kurset avsluttes med en eksempel-eksamen og følges opp med en eksamen i øldømming i januar 2014. De som består denne eksamen blir sertifisert som øldommer i Norbrygg. To av Norges mest erfarne dommere skal undervise i kurset: Anders Christensen & Lars Støre Gullichsen.
Hvem kan delta?
Alle interesserte kan delta, men det er begrenset plass så vi må ha bindende påmeldinger og de som ønsker å være aktive dommere vil bli prioritert. Send en kort mail med navn og kontaktpunkter til johan.johansen@gifas.no. Skriv noen rader om deg selv, hvilken bakgrunn/erfaring du har, og hvordan du stiller deg til å delta som dommer i konkurranser. Frist for påmelding er 1. oktober.
Hva koster det?
Kurset har en deltakeravgift på 150 kr per person. Siden vi smaker på øl både lørdag og søndag legger vi opp til overnatting som må betales av den enkelte. Send en mail til johan.johansen@gifas.no om du ønsker overnatting, så ordner vi det. Her kan man holde kostnadene nede gjennom å dele rom, så meld ifra dersom du/dere ønsker en slik løsning.
Vi legger opp til å koordinere transport mellom Bodø og Inndyr, så meld ifra dersom du ønsker skyss eller har ledig plass i bil.
Klippfisktreff
Kurshelgen sammenfaller med Klippfisktreffet, et lokalt arrangement i Norbryggs regi. Etter at kursdagen er ferdig på lørdagskvelden rigges det til en uformell konkurranse hvor vi skal kåre det beste klippfisk-ølet. Anonymiserte øl smakes på under middagen, så stemmer vi frem de tre mest populære ølene, som får premier sponset av Petit-Agentur.no
Mer opplysninger om konkurransen, middagen og påmelding kommer her på forumet under regionale bryggerlaug/Salten bryggerlag.
Velkommen!
Tid: 10:00-18:00 lørdag & søndag 26-27. oktober
Sted: Heimsjyen, Inndyr i Gildeskål kommune (http://www.heimsjyen.no/)
Norsk hjemmebryggerforening (Norbrygg) arrangerer dommerkurs for å utdanne øldommere til tjeneste ved konkurranser i hjemmebrygging, der målet vanligvis er å brygge godt, men også typeriktig øl. For dette har Norbrygg laget en rekke definisjoner av de vanligste øltypene, som er øldommernes viktigste verktøy for å rangere ølene i konkurranser.
Kurset er rettet mot personer som:
- er interessert i øl og øltyper
- kanskje har hjemmebrygget litt
- pleier å smake mye forskjellig øl
- er åpen for ulike smaker i og typer av øl
- ønsker å sertifisere seg som øldommer hos Norbrygg
- interessert i å delta i konkurransedømming hos Norbrygg
På dette kurset lærer du å:
- kjenne de viktigste øltypene, slik de er definert av Norbrygg
- lære å forholde deg objektivt til ølene du smaker
- forstå prosessen for hjemmebryggkonkurranser
- smake strukturert på øl og å trene opp smakssansen
- bli bevisst hva vi «blir lurt» av under smaking av øl
- gjenkjenne vanlige usmaker/feilsmaker i øl
- kunne avgjøre om en smak er typeriktig eller -uriktig
- kunne vurdere balansen i et øl utfra sin øltype
- få en viss oversikt over byggeprosessen
Kurset avsluttes med en eksempel-eksamen og følges opp med en eksamen i øldømming i januar 2014. De som består denne eksamen blir sertifisert som øldommer i Norbrygg. To av Norges mest erfarne dommere skal undervise i kurset: Anders Christensen & Lars Støre Gullichsen.
Hvem kan delta?
Alle interesserte kan delta, men det er begrenset plass så vi må ha bindende påmeldinger og de som ønsker å være aktive dommere vil bli prioritert. Send en kort mail med navn og kontaktpunkter til johan.johansen@gifas.no. Skriv noen rader om deg selv, hvilken bakgrunn/erfaring du har, og hvordan du stiller deg til å delta som dommer i konkurranser. Frist for påmelding er 1. oktober.
Hva koster det?
Kurset har en deltakeravgift på 150 kr per person. Siden vi smaker på øl både lørdag og søndag legger vi opp til overnatting som må betales av den enkelte. Send en mail til johan.johansen@gifas.no om du ønsker overnatting, så ordner vi det. Her kan man holde kostnadene nede gjennom å dele rom, så meld ifra dersom du/dere ønsker en slik løsning.
Vi legger opp til å koordinere transport mellom Bodø og Inndyr, så meld ifra dersom du ønsker skyss eller har ledig plass i bil.
Klippfisktreff
Kurshelgen sammenfaller med Klippfisktreffet, et lokalt arrangement i Norbryggs regi. Etter at kursdagen er ferdig på lørdagskvelden rigges det til en uformell konkurranse hvor vi skal kåre det beste klippfisk-ølet. Anonymiserte øl smakes på under middagen, så stemmer vi frem de tre mest populære ølene, som får premier sponset av Petit-Agentur.no
Mer opplysninger om konkurransen, middagen og påmelding kommer her på forumet under regionale bryggerlaug/Salten bryggerlag.
Velkommen!