FrodeSy
Norbrygg-medlem
For snart 4 veker sidan brygga eg ein barley wine med 92 % pale, 2 % caramalt, 4 % krystall 120 og 4 % krystall 400.
Starta meskinga på 64,8 grader, og endte på 62,2 grader etter 100 minutt.
Gjæra med WLP 002, tilsett O2 med oksygeneringssett i 1 minutt før satt til gjæring i gjærings- / kjøleskap på 19 grader. Heva temperaturen med 0,8 grader annakvar dag rekna frå 4. gjæringsdagen. Temperaturstyring med STC-1000 og frostvakt frå Biltema.
OG 1.087. SG (still counting)
Ved testing søndag var SG 1.015. Då smakte ølet ok sjølv om eg syntes SG var noko lav. I går var SG 1.012/13 noko som tilseier 85 % utgjæring. Dette er vel altfor høgt for WLP 002 sjølv med lav mesketemperatur?
Synast ølet smaker tynt - svært tynt til 9,7 % å vere - men er fortsatt usikker på om dette betyr infeksjon eller ikkje.
Dersom det er infeksjon så vil vel SG halde fram med å synke, men kan det synke ned til under 1.000?
Dersom det ikkje er infeksjon, så har eg ikkje fått meg den barley winen eg ønskte. Eg kan sjølvsagt tilsetje lactose for å auke fylden i ølet. Har nokon bra erfaring med dette? Er det ev anna eg kan gjere for å redde ølet eller er det berre å tømme ut og starte på nytt att? :noway:
Starta meskinga på 64,8 grader, og endte på 62,2 grader etter 100 minutt.
Gjæra med WLP 002, tilsett O2 med oksygeneringssett i 1 minutt før satt til gjæring i gjærings- / kjøleskap på 19 grader. Heva temperaturen med 0,8 grader annakvar dag rekna frå 4. gjæringsdagen. Temperaturstyring med STC-1000 og frostvakt frå Biltema.
OG 1.087. SG (still counting)
Ved testing søndag var SG 1.015. Då smakte ølet ok sjølv om eg syntes SG var noko lav. I går var SG 1.012/13 noko som tilseier 85 % utgjæring. Dette er vel altfor høgt for WLP 002 sjølv med lav mesketemperatur?
Synast ølet smaker tynt - svært tynt til 9,7 % å vere - men er fortsatt usikker på om dette betyr infeksjon eller ikkje.
Dersom det er infeksjon så vil vel SG halde fram med å synke, men kan det synke ned til under 1.000?
Dersom det ikkje er infeksjon, så har eg ikkje fått meg den barley winen eg ønskte. Eg kan sjølvsagt tilsetje lactose for å auke fylden i ølet. Har nokon bra erfaring med dette? Er det ev anna eg kan gjere for å redde ølet eller er det berre å tømme ut og starte på nytt att? :noway: