Kveik er en gjærtype eller en gjærblanding som ble brukt under tradisjonell fremstilling av øl. Den ble oppbevart ved at en smurte bunnfallet i fra bryggingen på en stokk som var full av hull sånn at gjæren satte seg i de. Denne ble så hengt til tørk, som regel under mønet. Jeg fikk tak i litt og sendte til England for analyse..
Analysen er utført ved : http://www.ncyc.co.uk/index.html
Vis det er noen som vet om uvanlige og historiske gjærtyper, så kontakt Cris Bond via email da de er interesse for å få tak i og katalogisere samt å bevare gjærtyper for fremtiden.
Vis han er interisert i en prøve, så pakk prøva godt og send den til:
Chris Bond,Collection Manager
National Collection of Yeast Cultures,
Institute of Food Research,
Norwich Research Park,
Colney,Norwich,
United Kingdom,
NR47UA.
Email:
ncyc@ncyc.co.uk
De NCYC nummerne som er nevnt i rapporten kommer til å dukke opp på NCYC sin hjemmeside ettervært.
Se forøvrig:
http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=880.0
kommentarer ?
Analysen er utført ved : http://www.ncyc.co.uk/index.html
Vis det er noen som vet om uvanlige og historiske gjærtyper, så kontakt Cris Bond via email da de er interesse for å få tak i og katalogisere samt å bevare gjærtyper for fremtiden.
Vis han er interisert i en prøve, så pakk prøva godt og send den til:
Chris Bond,Collection Manager
National Collection of Yeast Cultures,
Institute of Food Research,
Norwich Research Park,
Colney,Norwich,
United Kingdom,
NR47UA.
Email:
ncyc@ncyc.co.uk
De NCYC nummerne som er nevnt i rapporten kommer til å dukke opp på NCYC sin hjemmeside ettervært.
Se forøvrig:
http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=880.0
kommentarer ?