Heisann!
Brygget en batch med Brown Ale i går. Kjøpte et sett fra olbrygging.no til 25l, endte opp med 17-18l vørter til gjæring, har bare en 25l kjele, så kunne ikke hente mer ut av kornet. Burde jeg fjerne litt av kornet neste gang, siden jeg ikke har mulighet til å få hentet ut nok av det?
Brukte i går kontinuerlig sparging (tror jeg?) la ett grytelokk på toppen av kornet, helte så vann på ca 78 grader over dette en stund, prøvde å holde vannet litt over kornnivået. Endte opp med en del "grums" i vørteren etter kok. Er dette pga feil ved sparging? Burde jeg kanskje benytte meg av batch sparging neste gang?
Hadde i 19l vann første gang, så sparget jeg med ca 10-12l.
Meskekaret fungerte veldig bra, holdt 66 grader i 90 minutter uten at jeg gjorde noen justeringer.
Her startet "problemene" for min del, tok en evighet å få oppkok, og det kokte nesten ikke uten lokk. Så la lokket på "skrå" slik at det fikk kokt gjevnt over 1 time.
Får ikke kjelen min oppi vasken, og har ikke mulighet økonomisk akkurat nå til å kjøpe\lage en spiralkjøler. I natt endte det opp med at jeg måtte bære kjelen ut i en trillebår og hente bøtter med vann for å kjøle ned, kort sagt ett jævlig stress
Leste på en tråd her inne om en som dumpet hele koket i gjæringskaret, satt gjæringskaret i kjelen med dusjslangen oppi kjelen. Er dette en mulighet? Gjør det veldig mye om en del av grumset er med til gjæring?
Litt rotete, men tror jeg fikk spurt om alt
Brygget en batch med Brown Ale i går. Kjøpte et sett fra olbrygging.no til 25l, endte opp med 17-18l vørter til gjæring, har bare en 25l kjele, så kunne ikke hente mer ut av kornet. Burde jeg fjerne litt av kornet neste gang, siden jeg ikke har mulighet til å få hentet ut nok av det?
Brukte i går kontinuerlig sparging (tror jeg?) la ett grytelokk på toppen av kornet, helte så vann på ca 78 grader over dette en stund, prøvde å holde vannet litt over kornnivået. Endte opp med en del "grums" i vørteren etter kok. Er dette pga feil ved sparging? Burde jeg kanskje benytte meg av batch sparging neste gang?
Hadde i 19l vann første gang, så sparget jeg med ca 10-12l.
Meskekaret fungerte veldig bra, holdt 66 grader i 90 minutter uten at jeg gjorde noen justeringer.
Her startet "problemene" for min del, tok en evighet å få oppkok, og det kokte nesten ikke uten lokk. Så la lokket på "skrå" slik at det fikk kokt gjevnt over 1 time.
Får ikke kjelen min oppi vasken, og har ikke mulighet økonomisk akkurat nå til å kjøpe\lage en spiralkjøler. I natt endte det opp med at jeg måtte bære kjelen ut i en trillebår og hente bøtter med vann for å kjøle ned, kort sagt ett jævlig stress
Leste på en tråd her inne om en som dumpet hele koket i gjæringskaret, satt gjæringskaret i kjelen med dusjslangen oppi kjelen. Er dette en mulighet? Gjør det veldig mye om en del av grumset er med til gjæring?
Litt rotete, men tror jeg fikk spurt om alt