[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: St. Sunniva tripel
Øltype: J. Belgisk tripel
Antall poeng i konkurransen: 47 av 50
OG: 1082
FG: 1011
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 36 IBU
Vørtermengde: 28 l
Sluttvolum: 27 l
Malt & sukker
7250 gram 87,9 % pilsmalt ? EBC
1000 gram 12,1 % sukker 0 EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 40 ºC
60 min 65 ºC
Humle
74 gram East Kent Goldings 5,8 % alfa pellets koketid 60 min
30 gram Hallertau Herzbrücker 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3787 Trappist High Gravity, 1 l gjærstarter flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 11 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 ºC
Kondisjonering på flaske 19 dager ved 20 °C
lagring (ca.) 330 dager ved 10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 17.03.2006
Tappedato: 04.04.2006
Kommentar: Dette ølet vant NM2007 med størt poengsum.[/size][/tt]
Navn på brygget: St. Sunniva tripel
Øltype: J. Belgisk tripel
Antall poeng i konkurransen: 47 av 50
OG: 1082
FG: 1011
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 36 IBU
Vørtermengde: 28 l
Sluttvolum: 27 l
Malt & sukker
7250 gram 87,9 % pilsmalt ? EBC
1000 gram 12,1 % sukker 0 EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 40 ºC
60 min 65 ºC
Humle
74 gram East Kent Goldings 5,8 % alfa pellets koketid 60 min
30 gram Hallertau Herzbrücker 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3787 Trappist High Gravity, 1 l gjærstarter flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 11 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 ºC
Kondisjonering på flaske 19 dager ved 20 °C
lagring (ca.) 330 dager ved 10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 17.03.2006
Tappedato: 04.04.2006
Kommentar: Dette ølet vant NM2007 med størt poengsum.[/size][/tt]