Børge B
Dommer
Tenkte jeg skulle flaske et øl i dag, og tenkte i den forbindelse og prøve klarning vha gelatin for første gang.
Har lest om isinglass - og ser at dette også er en form for gelatin.
Isinglassen blir hatt i sammen med primingsukker når en flasker slik jeg forstår det.
Når jeg nå imidlertid begynner å søke på gelatin - for å se hvor mye jeg skal bruke, ser det ut som de som bruker dette - lar ølet stå litt etter å ha tatt det på.
Betyr det at jeg ikke bør flaske i dag ?
Bør jeg da eventuelt stikke om til et nytt gjæringskar, tilsette gelatin, vente 2-3 dager - og så flaske ?
Eller tilsetter jeg på det gjæringskaret det er på - venter 2-3 dager - og så flasker ?
Eller stikker jeg om til "flaske-bøtta" - tilsetter primingsukker og gelatin - og flasker i kveld som planlagt ?
(eventuelt hvor mye skal jeg bruke ?)
På forhånd takk for kjapt svar
Har lest om isinglass - og ser at dette også er en form for gelatin.
Isinglassen blir hatt i sammen med primingsukker når en flasker slik jeg forstår det.
Når jeg nå imidlertid begynner å søke på gelatin - for å se hvor mye jeg skal bruke, ser det ut som de som bruker dette - lar ølet stå litt etter å ha tatt det på.
Betyr det at jeg ikke bør flaske i dag ?
Bør jeg da eventuelt stikke om til et nytt gjæringskar, tilsette gelatin, vente 2-3 dager - og så flaske ?
Eller tilsetter jeg på det gjæringskaret det er på - venter 2-3 dager - og så flasker ?
Eller stikker jeg om til "flaske-bøtta" - tilsetter primingsukker og gelatin - og flasker i kveld som planlagt ?
(eventuelt hvor mye skal jeg bruke ?)
På forhånd takk for kjapt svar