[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bjarne Hell
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.F. Münchener Helles
OG: 1048
FG: 1011
Farve (beregnet): 9 EBC
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4500 gram Weyermann Pilsner malt
400 gram Weyermann Munich # 1
100 gram Weyermann Melanoidin malt
Meskeskjema
60 min 67 °C
15 min 75 °C
Humle
35 gram Tettnang 4.1 %-alfa 60 min
Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2308 Flytende
Kommentar til gjær: 1 pakke i 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 18 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 01.03.2010
Tappedato: 19.03.2010
[/tt]
Navn på brygget: Bjarne Hell
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.F. Münchener Helles
OG: 1048
FG: 1011
Farve (beregnet): 9 EBC
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4500 gram Weyermann Pilsner malt
400 gram Weyermann Munich # 1
100 gram Weyermann Melanoidin malt
Meskeskjema
60 min 67 °C
15 min 75 °C
Humle
35 gram Tettnang 4.1 %-alfa 60 min
Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2308 Flytende
Kommentar til gjær: 1 pakke i 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 18 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 01.03.2010
Tappedato: 19.03.2010
[/tt]