Jeg ser at flere har hatt kok på denne og standarden i Beersmith er 1,89 l i timen. Veldig lite vil jeg tro.
Har satt den til 3 liter, men flott med innspill på hva andre har sånn cirkus.
Nå i første omgang har jeg satt følgende verdier:
Mash tun volume:32 liter
Mash tun weight standardverdi, (siden vi sirkulerer med aktiv varme)
Specific heat:0,12
Hake på adjust mash for deadspace
Hake av på calculate boil vol automatically
Boil volume 32 liter
boiloff 3 liter
Loss to trub 3 liter
Batch volume 25 liter
Fermenter loss 2 liter
Endrer også mashprofilen, og øker step infusion til 25ish liter som anbefalt.
Blir nok noen justeringer etterhvert...
Det virker som at mange bruker standard verdier i Beersmith, og som han selv sier (vår venn Brad altså ;D) så er utstyrsprofilen noe av det viktigste for riktig bruk.
Edit:
Deadspace 0
Boiloff:10% (3,2 liter)