Hallstein
Norbrygg-medlem
Jeg er litt nysgjerrig på åssen dere forumitter gjør det med tanke på innkjøp av råvarer til all-grain brygging!
Gjør dere det slik at dere planlegger 2-3-4 brygg frem i tid å bestiller til alle disse, eller bestiller dere til ett og ett brygg?
og i såfall, hva gjør dere med overskuddshumle/malt med tanke på at dette for det meste kun kjøpes i 100g og 1kg mengder? Planlegger dere humlebruken slik at dere f.eks bruker 100G amarillo 70g i ett brygg og 30g i ett annet, eller?... Det er litt teit spesielt med tanke på spesialøl som skal ha 3-4 typer humle i 15-20g mengder...
Med tanke på at malt fort blir tungt, så tenker jeg litt på hvordan jeg kan redusere fraktkostnaden noe, da den kan fort bli en ganske stor prosentandel av totalkostnaden om man brygger en 20L batch.
Og hvor lang holdbarhet har Humle, hel malt og knust malt om det oppbevares i en kald kjeller? (fukt er ikke ett problem da jeg har en sånn posesveiser som jeg lukker posene med, tilnærmet 100% lufttett)
Gjør dere det slik at dere planlegger 2-3-4 brygg frem i tid å bestiller til alle disse, eller bestiller dere til ett og ett brygg?
og i såfall, hva gjør dere med overskuddshumle/malt med tanke på at dette for det meste kun kjøpes i 100g og 1kg mengder? Planlegger dere humlebruken slik at dere f.eks bruker 100G amarillo 70g i ett brygg og 30g i ett annet, eller?... Det er litt teit spesielt med tanke på spesialøl som skal ha 3-4 typer humle i 15-20g mengder...
Med tanke på at malt fort blir tungt, så tenker jeg litt på hvordan jeg kan redusere fraktkostnaden noe, da den kan fort bli en ganske stor prosentandel av totalkostnaden om man brygger en 20L batch.
Og hvor lang holdbarhet har Humle, hel malt og knust malt om det oppbevares i en kald kjeller? (fukt er ikke ett problem da jeg har en sånn posesveiser som jeg lukker posene med, tilnærmet 100% lufttett)