Partial mash Weiz med Centennial

loebrygg

Norbrygg-medlem
Tenker å brygge en Weiz etter jeg kommer tilbake fra påskeferie,
men siden jeg ellers aldri brygger med nobel humle eller no særlig annet en amerikansk humle vil jeg ikke kjøpe en pakke
og bare bruke noen få gram som jeg aldri vil få brukt

Derfor tenker jeg å bare bruke litt Centennial ved 90 min

Vil også bruke en boks hvetemalt ekstrak og bare litt malt, en kilo

Noe sånt

14 liter
OG: 1.055
IBU: 20

500g Pilsner malt
500g Hvete malt

1800g Hvetekstrakt

10g Centennial @ 90 min

WLP300

Hva tror dere, ser greit ut?
 
Ikke sikkert du merker så stor forskjell. Men så lenge ikke typeriktighet er et mål burde det bli godt øl av dette. Amerikansk/tysk hveteøl, begge deler sklir ned :biersmile:

Det sies bitterheten vil oppleves som litt skarpere fra Amerikanske humler, men holdes IBU lav, tror jeg du skal lete for å finne forskjellene. Er gjæren som dominerer smaksbildet sammen med hveten.
 
Selv hadde jeg benyttet meg av en lav alfa humle om du har noe liggende. Hadde ikke vært redd for å benytte amerikanske humle akkurat, men jeg ville gått for noe med lavere alfa.
 
Tilbake
Topp