Brygging av Brown Ale

Skal til å utvide ølutvalget fra pils, vete og juleøl :)
Smakte Newcastle Brown Ale igår så nå er malten bestilt for å brygge en BA av ukjendt type.

Tenkte da til 50-55 liter:
8500 gr. Pale Ale
1000 gr. Crystal 150 EBC nr 7007 hos Petit
100   gr. Chokolade 900 EBC  nr.7008 hos Petit
Styrian goldings bitring
East Kent Goldings  aroma
ca. 25 IBU

Ølet inneholder for meg ukjendt malt og humle så jeg lurer bare på om det blir drikkende, ikke om det blir en Newcastle BA
Skulle noen ha oppskriften på N. BA gjør ikke det noe :)
Ikke bestilt Wyeats 1028 London Ale
 
Heisan Oddvar.

jeg har benyttet denne Brown Ale noen ganger og er egentlig ganske fornøyd.

utskrift fra beerSmith og resepten er for en Speidel 20 liter.

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 20,00 L     
Boil Size: 22,89 L
Estimated OG: 1,040 SG
Estimated Color: 19,9 SRM
Estimated IBU: 13,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type        % or IBU     
2,76 kg      Pilsner (2 Row) Ger (2,0 SRM)            Grain        84,78 %     
0,20 kg      Caramel/Crystal Malt - 60L (60,0 SRM)    Grain        6,14 %       
0,15 kg      Caramel/Crystal Malt -120L (120,0 SRM)    Grain        4,54 %       
0,10 kg      Chocolate Malt (450,0 SRM)                Grain        2,94 %       
0,05 kg      Black (Patent) Malt (500,0 SRM)          Grain        1,60 %       
20,90 gm      Goldings, East Kent [5,00 %]  (60 min)    Hops        13,8 IBU     
1,00 tsp      Irish Moss (Boil 10,0 min)                Misc                     
1 Pkgs        SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04)      Yeast-Ale                 


Mash Schedule: My Mash
Total Grain Weight: 3,26 kg
----------------------------
My Mash
Step Time    Name              Description                        Step Temp   
20 min        Step 1            Add 23,00 L of water at 51,5 C      50,0 C       
60 min        Step 2            Add 0,00 L of water at 68,0 C      68,0 C       
 
Wyeast 1028 er nok fin gjøær til formålet hvertfall. Og jeg tror ellers oppskriften din er enkel og grei og blir drikkende som bare det.

Det er sikkert ikke så dumt å starte med en ganske enkel oppskrift første gang du brygger noe nytt, så er det lettere å justere den senere.
 
Jeg har brukt 1099 i en havrestout (En Underlig Graasprengt Havrestout), og var veldig fornøyd med gjæren, om jeg ikke husker feil. Ikke voldsomt attenuativ på den batchen jeg prøvde, men det kan også skyldes for dårlig oksygenering. God på smak, kompleks smaksprofil.
 
Detter ikke det ølet som brygges ved NASA men jeg har som sagt ikke erfaring med mørke malttyper som ikke er i oppskriften, utenom en gang jeg brukte alle rester og det ble deretter, mørkt og kraftig :)
Nå bestilles 1028 og jeg lar det stå til, hadde vert gøy om det kunne serveres under NM i PF klassen.
 
Tilbake
Topp