Nylig innhold av andreas_mb

  1. andreas_mb

    Ølslipp polet mars 2016

    Det er riktig.
  2. andreas_mb

    Hvorfor insisterer vi på at det er lett å brygge godt øl?

    Kan ikke se vannjustering nevnt hittil. Det er absolutt verdt å utforske for å ta bryggene et stykke videre.
  3. andreas_mb

    MidtvintersBlot 2016

    Er seff med.
  4. andreas_mb

    Flere som har prøvd equinox?

    Har brukt den i "single"-hop APA med stort hell. Ingen nevneverdig såpesmak, og veldig god feedback fra de som smakte på den. 6g warrior @ 60, 50g fordelt ved 0 minutt og 75ish grader, 50g tørrhumling i fire dager.
  5. andreas_mb

    Heady Topper fra Alcemist brewery

    Den er relativt fantastisk. Foretrekker IPAs fra Treehouse og Trillium, men HT er flottings og Hill Farmstead sine ditto. Hadde en relativt grei øltur i sommer, for å si det sånn.
  6. andreas_mb

    Erfaringer med Vermont Ale Yeast (Conan)

    Min hadde OG 1.06 og FG 1.01 uten noe tilsatt sukker. Gjæret på 18-22c. Flokkulerte også dårlig, men jeg gikk inn for å få den karbonert så fersk og juicy som mulig, og cold crashet heller ikke. Karbonert på en god uke, og smakte veldig bra.
  7. andreas_mb

    Øldommerkurs høsten 2015

    Interessert i Bergen
  8. andreas_mb

    Sur starter

    Humlerestene fra en pellet tror jeg dere er habile nok til å håndtere ;)
  9. andreas_mb

    Sur starter

    Ha i en humlepellet med rimelig høy alfasyre fra starten av, så har du en liten ekstra beskyttelse mot eventuelle ufyselige ting
  10. andreas_mb

    Vannjustering Nøgne Ø God Jul 2012

    Ja det blir nok en stout det. Jeg pleier å sikte meg inn mot London-profilen for vann i BeerSmith på slike øl, men det ser ganske likt ut egentlig.
  11. andreas_mb

    Erfaringer med Vermont Ale Yeast (Conan)

    Citrabomben min ble bra den, men skal ikke si jeg kjenner noe stort bidrag fra gjæren. Noe mer spenstig enn 001, i alle fall
  12. andreas_mb

    Humle og malt til syrlig farmhouse ale

    Tja, du må jo nesten ha en idé om hva sluttproduktet skal bli. Gammel humle, 35% hvete og stort sett resten pale malt bør gi deg en fin base å leke med. Gir du den nok tid kan du eventuelt ha i bær eller andre ting et par måneder. Uansett ikke en sjanger man med fordel bør famle rundt i blinde...
  13. andreas_mb

    Erfaringer med Vermont Ale Yeast (Conan)

    Brygget en citrabombe av en ipa med den på søndag. Har gjæret den på 18-20, og den ser ut til å oppføre seg bra. Hadde gått fra 1.058 til 1.020 i går, og regner med den gir seg rundt 1.015, som er roughly det jeg vil for en østkyst-IPA. Smaksprøver / SG-tester hittil har vært bra, uten det helt...
  14. andreas_mb

    Gått litt vill i mølle-jungelen

    Takk for tipset!
Tilbake
Topp