Nylig innhold av Bendik Johnsen

  1. Bendik Johnsen

    Dårlig utgjæring på lager med ris og rug

    Jeg brygget en "eksperimentell" lager på Speidelen min for litt over en måned siden, som sliter med å gjære ut. I tillegg til pilsnermalt inneholder den ca. 17% rød ris, og dessuten 12% carapilsmalt og 5% rugmalt. Risen kokte jeg dagen i forveien, og blandet det sammen med resten av maltet ved...
  2. Bendik Johnsen

    Dårlig utgjæring med WLP099 Super High Gravity Ale Yeast

    Heisann! Vi holder på å brygge en klon av Nøgne Ø sin Imperial Stout der vi endte opp med å bruke WLP099 Super High Gravity Ale Yeast i stedet for WLP007 Dry English Ale (Vesbrygg var utsolgt). I følge White Labs, så skal WLP099 kunne gjære ut 80-100%, men hos oss så har den bare akkurat klart...
  3. Bendik Johnsen

    WLP715 Champagne Yeast og utgjæring

    OK! :) Da ser det ut som om vi har kommet fram til en konklusjon og en strategi: Ølet er sannsynligvis gjæret ganske godt ut nå, siden gjæringen bremset ned og stoppet opp på god temperatur et par uker etter at jeg tilsatte champagnegjæren og siste dose med kandissukker. Siden ølet inneholder...
  4. Bendik Johnsen

    WLP715 Champagne Yeast og utgjæring

    Hvis målet et å gjære helt ned til FG=1.000, og én måleenhet tilsvarer 2,7 gram sukker/liter, vil det si at jeg har ca. 16,2 gram sukker/liter igjen i ølet nå med en SG=1.006. Det er selvfølgelig alt for mye med tanke på flasking! Men smaksmessig er det helt passe - ølet trenger ikke bli...
  5. Bendik Johnsen

    WLP715 Champagne Yeast og utgjæring

    Jeg holder på å brygge en skikkelig eksperimentell imperial stout der jeg gjør siste del av gjæringen med WLP715 Champagne Yeast. Jeg har brukt masse honning, kandissukker, bjørkesevje (pasteurisert) og solbær, i tillegg til lakrisrot, sikorirot, røsslyng, eikechips, og burot i stedet for humle...
  6. Bendik Johnsen

    Konverteringsevnen til pale malt

    OK, takk for alle tips og innspill. :) Beersmith anbefaler å sikte mot ca. 10% havre, så nå har jeg redusert mengden havre til 0,75 kg, som vel er 1/2 av det jeg opprinnelig hadde tenkt å bruke. Dessuten har jeg økt mengden pale malt til 2 kg - det burde vel klare å konvertere havren OK? - og...
  7. Bendik Johnsen

    Konverteringsevnen til pale malt

    1,5 kg havre - hadde tenkt å bruke havregryn som jeg røster selv i ovnen...
  8. Bendik Johnsen

    Konverteringsevnen til pale malt

    Jeg har planer om å brygge en imperial havre-kaffestout, basert på Fremont Brewing Company Bourbon Barrel Aged Dark Star. Oppskriften min er basert på informasjonen som jeg fant nest øvers i omtalene her: http://www.beeradvocate.com/beer/profile/20680/143753/. Planen er å brygge 20 liter med...
  9. Bendik Johnsen

    Het Anker Gouden Carolus Classic - clone - oppskrift anyone?

    Jeg er kanskje litt seint ute her, men har du sett denne siden?: http://www.candisyrup.com/uploads/6/0/3/5/6035776/goulden_carolus_classic_-_040.pdf Og denne: http://www.candisyrup.com/recipes.html Hvis oppskriftene er autentiske (direkte fra bryggeriene) er disse nettsidene en skattkiste...
  10. Bendik Johnsen

    Dårlig/langsom utgjæring på kvadruppel trappistøl

    Oppdatering: For å få ølet til å gjære ut, økte jeg temperaturen til 26 grader. Etter en uke ved denne temperaturen var SG nede i 1.018, noe jeg ikke var helt fornøyd med. Så i et siste forsøk på å få til bedre utgjæring, stakk jeg om ølet og økte temperaturen enda litt mer (28-30 grader) (i...
  11. Bendik Johnsen

    Dårlig/langsom utgjæring på kvadruppel trappistøl

    Takk for svar! Jeg tilsatte oksygen kun gjennom "spruten" når jeg tappet vørteren fra Speidelen over i gjæringsdunken, pluss at jeg rugget på gjæringsdunken i ca. et halvt minutt... Temperaturen har vært veldig stabil rundt 20-21 grader så langt, men å heve temperaturen nå mot slutten av...
  12. Bendik Johnsen

    Pors - erfaringer?

    Oppdatering: Nå har jeg brygget hveteøl med pors og einer to ganger, og har kommet fram til at "less is more": For mye pors vil gi en såpeaktig smak og aroma som mange ikke liker. På 50 liter øl vil jeg beregne å bruke 250 gram einer (trukket i skyllevanent ved 78 grader i en time - koking av...
  13. Bendik Johnsen

    Dårlig/langsom utgjæring på kvadruppel trappistøl

    Jeg holder på å brygge et kvadruppel trappistøl. Det skulle etter planen skulle ende opp på ca 10% (etter flaskekarbonering), men jeg sliter med å få gjæret det skikkelig ut. Jeg bruker en 50-liters Speidel, og selve bryggingen gikk helt etter planen - jeg mesket på 66 grader i en time og på 77...
  14. Bendik Johnsen

    BL 10 2 - Fjøsnissens Våte Drøm - Sigmund Melberg og Olav Bråtveit (Bryne)

    Ja, jeg er også nysgjerrig på hvordan ølet ble!!!?! :)
  15. Bendik Johnsen

    Vil en lav OG gi relativt lav FG?

    Tips fra Vestbrygg for å lykkes med alkoholsvakt øl: Om en mesker ved høy eller lav temperatur spiller ikke så stor rolle. Lav temperatur (64 grader Celsius) vil gi mye "lettfordøyelig" sukker og god utgjæring, men samtidig litt mindre kropp på ølet. Høy temperatur (opp mot 70 grader Celsius)...
Tilbake
Topp