Hei!
Jeg har akkurat kjøpt meg en ny Fermzilla tri-conical og har begitt meg ut på gjæring under trykk for første gang. Tok den enkle varianten og ville prøve et fresh wort kit fra Ølbrygging.no. Fylte den opp i går, og den står foreløpig med åpen ventil ut. Tenkte å begynne å trykksette etter...
Har 2 oppskrifter jeg skal brygge og der er det i den ene Bobek humle som jeg ikke finner i noen nettbutikker og i den andre er det Admiral som jeg heller ikke finner.
Hva kan jeg erstatte disse to typene med???
Mye gode svar og jeg skal definitivt sette meg litt mer inn i å designe sin egen øl :)
Ønsker fortsatt noen tips på knallgode oppskrifter på kanskje typer av øl jeg ikke har satt enda :)
Hei! kom over denne når jeg var på vei til å skrive egen post! jeg har også en batch lucky jack som nå står på uke 3 i kjelleren. Det er vel ca 20 grader der inne og stort sett mørkt. Jeg puttet 2 flasker i kjøleskapet i går så meg og en kamerat kunne teste den ut mens vi flasket en Saison :)...
Hei! Ønsker input/forslag på neste brygging. Har til nå brygget punk ipa clone , lucky Jack , hoppy joe , belgisk wit , nø saison og nø blonde:) vil gjerne ha forslag på en knall god neste oppskrift. Juleølet er på gang også!
Spent på å høre fra dere!!
Hei!
Lurer egentlig bare på hva slags papir folk bruker til dette? Alt når det gjelder design o.l. har jeg kontroll på og har lagt ett par etiketter.
Det jeg trenger er ett papir og helst da med lim. Er det noen som har noen tips på dette? f.eks ett ferdig A4 ark delt i 6 kvadrater f.eks som...
Så faktisk det ble skrevet litt om nå!:( er på iphone så mistet litt oversikt! Ok , men dette høres bra ut!:) men er det ikke ett problem med at det kommer noe ulumskheter i vørteren når den står en time så lav temp?
Ja ok , men når den ligger på kanten av bb30 (hviler på rørene) så er den ganske langt fra bunnen, så kommer jo egentlig aldri i kontakt med det nederste laget med vørter hvis ikke jeg rører.
Hei!
Lurte på om folk bruker den kjølespiralen som følger med bb30? Jeg synes det virker veldig rart at når man putter den nedi for nedkjøling så rekker den jo ikke helt i bunn, og man får jo da problem med å få kjølt ned alt likt. Derfor må jeg røre av og til under nedkjøling for å få alt i...
Har også lurt å bruke fryseboks til gjæring , men har lest en del plasser at kondens er ett problem i fryseboks vs kjøleskap? noen som har noen geniale løsninger på dette? f.eks drenering o.l??
Hei alle!!
Dette er en godt brukt overskrift , men fant ikke på noe bedre og har prøvd å søke litt etter svar på det problemet jeg snart får uten hell. Dette er første brygget mitt og alt har gått bra hittil så håper ikke dette blir min bane :)
Her i sør er det jo knall sommer og temperaturen...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.