Joda, men til å pumpe kjølevann holder det vel i lange baner med en kinapumpe med god kapasitet? I verste fall kjøper du strømforsyning i samme slengen, så får du alle ampene du trenger for å kunne kjøle.
Hvorfor er 12v problematisk? Om du leter i skuffer og skap blir jeg ikke overrasket om du finner et par 220 til 12v adaptere. Laptoper, dekodere og annet småtteri går gjerne på 12v.
6 g/l skal være perfekt. Hvilken temp har de stått på? Du kan jo sette den varmt ei uke eller to til for å se om det blir mer futt. Hender seg karboneringa tar litt tid, særlig om tempen er litt lav.
Jeg har brukt disse elementene, men da i en plastdunk.
Den gangen passet en standard trepolet ledning rett på pluggene. Det gjør de ikke lenger, i alle fall ikke på Clas Ohlsons vannkokere. Så nå må det vel enten loddes fast en ledning eller kobles på kontakter.
Å tilsette ny gjær for karbonering er sjelden nødvendig, men kan være det om ølet inneholder så mye alkohol at gjæra er død. Eventuelt at gjæra bunnfeller så hardt at det ikke er nok gjær i oppløsning, men da skal du vel coldcrashe ganske hardt og lenge før det blir en reell problemstilling.
Ok, nå har jeg virkelig gjort mitt for å bidra til denne tråden. Kveldens tips: Ikke åpne jobbmail etter at du har startet tapping av 23 liter stout på et 19-litersfat. Det kan hende at du glemmer tappinga og kommer på det først når gjæringskaret har tømt seg. Og tro meg, det går ikke 23 liter...
Det tar vel litt mer tid for at et øl på fat skal bli helt klart enn på flaske (siden partiklene har en lengre vei å gå for å treffe bunn), men det har du vel tatt høyde for?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.