Takker for svar! Det blir nok ikke en lager på oss i denne omgang (har ikke tilstrekkelig kjølemuligheter ennå) - så vi får lage en Ale med juletoner i år. Forstår at man kanskje kan oppnå litt mer smak og rundhet med lengre tids lagring, men antakelig er det ikke helt avgjørende heller. Da kan...
Vi skal jo i første sesong naturligvis lage juleøl (vi har mangeårig tradisjon som juleøltestere i sosial regi, så dette er vi kanskje ekstra spente på). Spørsmålet er når skal det brygges? Vi ønsker egentlig å lage en batch med noe litt mer "sommerlig" nå mens det fremdeles er varmegrader ute...
Mulig det er et dumt spørsmål, men kunne man ikke hatt et form for fint filter foran tappekranen på disse gjæringskarene slik at man slapp å få grumset med ut? Skjønner jo at det ville kunne medføre at dette tetter seg, men noe finurlighet kan man vel finne på for å unngå det også?
Vi har akkurat laget en "gjærblandingsbatch" vi også og resultatet tyder så langt godt. Se evt her http://forum.norbrygg.no/threads/har-for-lite-gjaer-hva-gjor-vi.21858/
Jeg tror også humlepose blir brukt for vår del neste gang (jeg brygger sammen med lachris) - det finnes vel ikke noen gode argumenter imot bruk av dette vil jeg tro? Får man mindre effekt av humlen evt?
Mulig andre også har testet dette, men en Gymball som hjelpemiddel viste seg å være genialt!
Eksempel på ball ;
http://www.xxl.no/trening-helse/trimutstyr/fitness/reebok-abs-gymball-fitnessball/p/1092752_1_style
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.