Finner også veldig mye svar og info ved å tråle forumet. På medlemsseksjonen står er det flere gode artikler av Gahr. Og spørsmål blir oftest veldig fort besvart :)
Jeg ligger stabilt på 82-85% utbytte i følge Beersmith. Knuser malten ca 1,2-1,3mm. Mesker inn med ca 18-20 liter vann og skyller med 13-17liter avhengig avøltype og ønsket OG. Jeg har ofte gitt fan i utmesk uten at dette har påvirket utbyttet overhodet. Når jeg skyller bruker jeg en tupperware...
Jeg har hatt noe sånt som 8kg i bb30, kan noe tett for sirkuleringen og du vil nok få noe dårligere utbytte enn du vanligvis har. Om du rører mye underveis så skal det ikke være noe problem å få brygget det settet.
En del av humlen legger seg i skummet, iallefall rett etter den er pitchet så da får den kanskje lite eksponeringstid. Jeg skummer av kun før kok er oppnådd.
Akkurat på konefronten er vel jeg ganske heldig jeg da :) For det første liker hun godt øllet jeg lager, og for det andre var hun helt klar over at jeg var en pakkeløsning(gubbe+bryggeri) når jeg flyttet inn.
Jeg bruker vanlig Sun oppvasktabeletter (ikke de 3 in 1 som inneholder glinsemiddel) til den daglige rengjøringen, og når det er behov kjører jeg på med PBW.
Klarte å fryse en amber som sto til sekundær i fryseren jeg bruker til gjæring da jeg glemte å legge i temp føleren. Det blei øl, men mye av humlekarakteren var borte :)
Etter jeg i sommer smakte røykporter på Amundsen i Oslo har jeg tenkt å prøve på noe lignende. Jeg er på ingen måte ute etter å kopiere denne, men lurer litt på mengde røykmalt jeg bør bruke. Jeg ønsker en markant røksmak sammen med den herlige full body stout smaken. Jeg tenkte 100g peat og...
Kan like greit presentere meg og da :) Karl Johan, 38 år. Opprinnelig fra Hessa, men bor no i vakre Steinvågen ;) Har brygget i knappe 2 år og så langt liker jeg ale`s som gjør stort innhugg i humlebeholdningen. Har i det siste fått god sans for stout, og neste brygg blir en imp stout. Brygger i...
Lurer på å bruke muscovado i en Imp stout, men lurer litt på mengden sukker til ca 20 liter ferdig vare. Regner med det fort kan bli litt mye smak av dette sukkeret. Noen som har noen tips på mengder? Regner med det er mørkt sukker som er mest vanlig?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.