:idea: Ifølge Renhetsloven var malt, humle og vann de 3 ingrediensene som skulle til for å lage øl. Etterhvert ble også gjær tilført som en ingrediens. :godtoel:Drakk folk med andre ord bare vørterøl i Renhetslovens yngre dager? ;) .
Litt avsporing ang vedtekter, men av ren nysgjerrighet, betyr dette at barn/ungdom på lovlig vis kan brygge eget øl, for så å drikke seg full. På den måten har ingen solgt, skjenket eller utlevert alkohol.... Jeg vet ikke. Uansett vedtekter så er det vel lite trolig at det blir problemer ang...
"Selv om det ikke er et myndighetskrav, så tror jeg det ville være ryddigere for Norbrygg utad hvis det hadde vært en aldersgrense.
Bedre føre var og alt det der......"
Jeg er ikke uenig, MEN; Det er vel ikke aldersgrense for å brygge øl. Det er vel kjøp/salg og konsumering som ikke er lov før...
Takk for godt svar :) Men jeg har fortsatt noen spørsmål:
Er det stor forskjell når det kommer til rengjøringen? Ser at BrauEule har vaskeprogram.... Det er utrolig mye informasjon og skrøyt om Speidel her på forumet. Men synes det er lite om BrauEulen. Er den ene mer effektiv når det kommer...
Har lest en del om Speidel og BrauEule II. Det virker som om mange sverger til Speidel. Men er det noen som har erfaring med BrauEule II og Speidel? Hva er de/den store forskjellen på disse apparatene?
Har selv vært på Safiren for å skulle kjøpe div utstyr. Da anbefalte han meg å gå til petit for å kjøpe utstyret. Slik ærlighet liker jeg, derfor kjøper jeg de fleste råvarene jeg trenger hos den lokale leverandøren, og div utstyr på nett. Det er greit å ha en leverandør i nærheten.
Hvilke erfaringer har folk med grytene som er omtalt (OBS Bygg og Biltema)?
Fungerer disse til induksjon?
Etter det jeg forstår er det mange av disse "billige" grytene som har tynn bunn. Kan/vil det bli et stort problem dersom en bruker gryta på gassbrenner?
Har hatt lignende utfordringer selv.
- Har du fylt co2 på fatet før fylling?
- Har du rullet fatet etter påfylling?
Husk at temperatur og trykk spiller en rolle. Selv har jeg latt ølet stå kaldt noen uker. Da har det alltid ordnet seg.
Håper dette kan være til hjelp.
Mvh
2 årig fersking
Ok. For manne meg opp til imorgen å ta en smaksprøve. ;) Kan det være fare for at det har blitt "overgjæret" og som igjen har ført til div bi-effekter?
Hei.
Jeg har to typer øl (dersom det nå kan kalles øl) til gjæring. Totalt 48liter! Igrunnen skulle jeg ha fått ølet over på flasker/ fat i slutten juni/begynnelsen juli, men pga div årsaker har ikke tiden strukket til :(. Jeg lurer på om ølet må kastes, eller om det er muligheter for å "redde"...
Hei
Har brygget med ekstrakt en stund nå. Stor fremgang hver gang :skitbra: Har fått veldig gode tilbakemeldinger på ølet fra kjente og ukjente som har prøvd. Men jeg er selv ikke helt fornøyd. Jeg føler at ølet mangler bitterhet.
Jeg bruker ekstrakt som har tilsatt humle, og spraymalt. Det...
Driver på med ølsett og ekstrakt.
"Bibelen er lest" Nå er ikke jeg en teoretiker av meg, og selv om jeg har lest mye, er det prøving og feiling jeg lærer best av....Har også How to Brew og mange andre spennede bøker, men jeg klarer ikke å finne noe som jeg føler gir meg svar på dette.
Vil det å...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.