Nylig innhold av msevland

  1. msevland

    Hva fikk du i posten i dag?

    Ikke når den ligger inni kjøleskapet.
  2. msevland

    Hva fikk du i posten i dag?

    Denne skal i kjøleskapet på hytta. Har to 19L i råkjelleren, men trenger noe kaldere og nærmere oppe. Alt fra Ølbrygging. Kjøpte en til @AndyHagen også :)
  3. msevland

    Vekt endring på starteren

    Gjæring genererer varme, så filteret har trolig tørket ut undervegs.
  4. msevland

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Tallgrunnlaget spriker i alle retninger vedr. om det hjelper å sende mange øl til NM. Noen av dem som har sendt inn mange, har ikke hevdet seg, mens Norgesmester: Jørn Hagen sendte inn kun ett (1) bidrag, en California common/Steam beer i klassen Lys Ale. :cool: Antall øl er noe som jeg også...
  5. msevland

    Bryggertabber

    Du kan nå øke temperaturen for å sikre endelig utgjæring. Det kan også være gunstig for (mot) Diacetyl. Litt på 14 ℃, litt på 16 ℃.
  6. msevland

    Fordeler med boks sammenlignet med flasker

    Vi skal heller ikke glemme å trekke rør inni gamle vannfall som har ekstremt mye motstand siden de ble hogget ut for hånd / med grove verktøy. Det er 20%-30% å hente fra de eldste fallene... og det helt uten å utsette naturen for ytterligere skade.
  7. msevland

    Vekt endring på starteren

    Er det ikke @Holmentoppen som måler CO2 vekt ved tvangskarbonering av fat? Han har helt sikkert noen formler som er testet ut i praksis
  8. msevland

    Sjiktning i fat?

    Høres ut som om du traff persepsjonsgrensen din. Jeg har det på kun noen av de tradisjonelle usmakene. De fleste kommer snikende og øker over tid, mens andre slår meg i bakhue som en Sodastream flaske på avveie.
  9. msevland

    Vekt endring på starteren

    Nerder :)
  10. msevland

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Nå jobber vi med publisering…
  11. msevland

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Glad i nye ideer :) Som Gustav skriver er ingen løsning uten ulemper. … men hva er årsaken til at vi tar opp tema? Antall innsendinger (pris) ? Antall flasker ? Ved å kun sende 1 flaske inn til 1. runde, må flere sende inn i to runder… Er det ønskelig? Til neste år må vi sende inn følgende...
  12. msevland

    Ombruksflasker

    Vedr. Pant… Har alle fått med seg at det er pant på de fleste vinflasker i plast? https://www.nrk.no/ostfold/vinmonopolet_-ikke-alle-vet-at-flasker-kan-pantes-1.16864750
  13. msevland

    Ombruksflasker

    Verd å få med seg denne fra Anders Christensen også (+ alle de andre postene hans) https://beerblog.no/nyheter/kommentar/Panteflaskene-kommer-tilbake.html
  14. msevland

    Bryggertabber

    Ut fra det du skriver, er det ingen åpenbare feil. Da blir det spekulasjoner vedr. feil måling av temp/OG/SG, eller alder/kvalitet på gjær og gjærstarter En kriseløsning kunne vært å tilsatt en annen gjær med høyere utgjæring. Gjerne en nøytral Ale gjær som US-05. Kokt opp to liter dme og...
  15. msevland

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Usmakekurset gir en generell innføring i flere usmaker. Det ville derfor vært suverent om noen flinke smakere hadde laget et mer spisset DMS-kurs. Tror det ville ha vært spennende for mange å fokusere på enkelt usmaker. Nerde litt. Dersom det er mulig å gjøre dette med industriøl, kunne man også...
Tilbake
Topp