Nylig innhold av Per Øyvind Arnesen

  1. Per Øyvind Arnesen

    Fordeler med boks sammenlignet med flasker

    Det viser seg dessverre at plastbelegget på innsiden av hermetikkbokser som ølbokser har enda mer uggne bivirkninger enn innholdet. Har noen oversikt over hva boksene som vi som bokser selv inneholder? ...og, det hender jo at vi ølinteresserte kjøper øl også, hva gjør bryggeriene?
  2. Per Øyvind Arnesen

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Stilen det innmeldte ølet er dømt etter. Altså norsk, svensk, dansk eller BJCP.
  3. Per Øyvind Arnesen

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Vi unnlot å ta med notatene på de særskilte egenskapene til hvert av bryggeriene for å unngå lynsjing ved besøk i ulike landsdeler*. Men, noen særpreg: Hansa har veldig blomstrete humle, de andre bryggeriene er «velsignet» (les: dette må vi gjøre det beste utav, vi kan ikke si at gjærstammen vår...
  4. Per Øyvind Arnesen

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Det er det vi andre tenker på som loffestoff, altså inni brødet. Gjærbakst, men ikke skorpe, og ikke gjærpreget, altså brødinnmat. Tar gjerne imot forslag.
  5. Per Øyvind Arnesen

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Dommerkomiteen hadde gleden av å smake seg gjennom diverse norsk butikkpils på mandag, og kommer nå med følgende typedefinisjon. Det er distinkte forskjeller mellom både bryggeriene og klassene, og den største "overraskelsen" er egentlig at norsk butikkpils er et gjærdrevet øl (det er små...
  6. Per Øyvind Arnesen

    Referat fra styremøter

    Referat fra domkommøte 2024-04-22.
  7. Per Øyvind Arnesen

    Referat fra styremøter

    Referat fra siste dommerkomitémøte.
  8. Per Øyvind Arnesen

    Referat fra styremøter

    Referat fra dommerkomitemøte.
  9. Per Øyvind Arnesen

    Referat fra styremøter

    Notater fra dommerkomitesamling 2024-01-27.
  10. Per Øyvind Arnesen

    Oslo: Klubbmesterskapet 3. november 2023

    Arne er på smalahovelag, men jeg stiller med et fat med Tveite gårdsøl. Var artig å se reaksjonene i Kristiansand, de går fra «dere er her i år også, det er det aller beste ølet» til «æsj».
  11. Per Øyvind Arnesen

    Porter Porter! (18. november i Gøteborg)

    Porterfestivalen i Gøteborg arrangeres annethvert år, og i år er det dags for nye runder med Promenadporter, Stark-porter, Indian porter, Imperial Porter, Fatlagrad Porter og stoutbrødrene deres. Festivalen anbefales veldig, vi har vært en liten delegasjon der de siste 5 gangene, og det er plass...
  12. Per Øyvind Arnesen

    Sosial ølsmakekveld i Oslo onsdag 3. mai 2023

    Jeg tar med 4 årganger Imperial Stout (eldste fra 2013) og litt rariteter som stjørdalsøl, heimabrugg og port-øl (oppspritet barleywine). Er det planlagt noe mat, eller er det lurt å spise på forhånd?
  13. Per Øyvind Arnesen

    Bålbrygging

    Da var det nok det første ølet, det vi brygget i gjørmehavet.
  14. Per Øyvind Arnesen

    Bålbrygging

    Vi har bare servert det på Sørlandets ølfestival i 2018 og PF-en i 2019, med mindre Arne har sneket rundt noen bokser :)
  15. Per Øyvind Arnesen

    Bålbrygging

    Det var imponerende gryter!
Tilbake
Topp