Nylig innhold av Tore Wik

  1. T

    Hva skal jeg med et eikefat

    Takk for påminnelsen om at jeg må smake på min Nordic Noir som lå på fat i drøyt to år.
  2. T

    Hva skal jeg med et eikefat

    Du kan bruke noen gram C-vitamin for å hindre/redusere oksydering. Jeg har begynt å bruke det til alle øl, det gjør ingenting galt.
  3. T

    Birger Eriksen-dagen

    Hadde ikke sjans til å ta meg tid til dette i år (heller), men morsomt å følge med på de som har gjort det. Får komme sterkere tilbake neste år!
  4. T

    Birger Eriksen-dagen

    Det kan være lurt å halvblande med vann for å få en god måling.
  5. T

    Hva skal jeg med et eikefat

    En måned er ingenting. Jeg tømte nettopp et 45 liters fat. Utgangspunktet var en porsjon Nordic Noir som jeg utvidet til å fylle fatet. Ca 16%. Lagret i drøyt 2 år.
  6. T

    Birger Eriksen-dagen

    Nesten 15 prosent, da er nok gjæren død. Bruk karboneringsgjær.
  7. T

    Birger Eriksen-dagen

    Nei, HA-18 selges bare i halvkilos pakker. Jeg kjøpte en pakke og delte opp i sterile rør, der den ligger fremdeles. Har ganske mye igjen, vil du ha et rør?
  8. T

    Birger Eriksen-dagen

    Da er det overført til fat. Den som trenger utgjæring kan låne litt av meg. Den endte på 1,004, og dermed 15,3%. Det ble utrolig liten gjærkake, har aldri sett noe tilsvarende.
  9. T

    Birger Eriksen-dagen

    Det blir spennende å høre hvordan det smaker.
  10. T

    Birger Eriksen-dagen

    Jeg la inn oppskriften din i Brewfather. EBC på 235!!! Det er det mørkeste ølet jeg har hørt om. Det er ikke rart at den stopper høyt. Har du gjort noe for å justere pH? Nå vet jeg ikke mesketemperaturen din, men jeg trengte ikke redusere utgjæringen lavere enn 76% om jeg satte 67 grader, for å...
  11. T

    Birger Eriksen-dagen

    Det er verdt et forsøk. Koster ikke stort å spandere en pose.
  12. T

    Birger Eriksen-dagen

    BE-256 pleier å gjære langt ned, så det var litt rart. Det kan hende den rett og slett ikke klarer å få alkoholprosenten høyere. EC-1118 er ikke så god til å spise maltsukker, så den ville jeg ikke brukt (den brukes ofte til ettergjæring av tilsatt sukker). I tillegg dreper den all annen gjær...
  13. T

    Birger Eriksen-dagen

    Hva var OG? Har du brukt "standard" eller "alternativ" formel for alkoholprosent?
  14. T

    Birger Eriksen-dagen

    "Alternate" er nok mye riktigere på et så sterkt øl, ja.
  15. T

    Birger Eriksen-dagen

    Nede på 1,008...
Tilbake
Topp