Tenkte å teste en liten batch med ripsøl.
Har fryktelig lyst å prøve å få til en spontangjæring med bærene.
Noen av dere som har prøvd ut dette evt med annen frukt, eller har erfaring med sånt?
Det er gjerne som russisk rulett med alle bakteriene og gjærcellene?!
Dette har jeg blitt litt lurt av før. Laget startere av en strain jeg fant ute i naturen, og den luktet herlig når den stod på karusellen. Men hva som skjer over tid er vanskelig å si med mindre man lar den stå for å finne ut av det. Gjær lukter og smaker jo litt annerledes tidlig i gjæringsprosessen enn sluttresulatet.
Dette har jeg blitt litt lurt av før. Laget startere av en strain jeg fant ute i naturen, og den luktet herlig når den stod på karusellen. Men hva som skjer over tid er vanskelig å si med mindre man lar den stå for å finne ut av det. Gjær lukter og smaker jo litt annerledes tidlig i gjæringsprosessen enn sluttresulatet.
Godt poeng. Tror dette blir et prosjekt vi går på med virkelig åpne øyne.
Har du noen erfaring med tid og forhold på spontangjæring fra frukt og bær, etter hva jeg har lest så tar vel sånt en del lengre tid?!
har du forsøkt med ulike temperaturer også?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.