Mulig overkarbonering

Har en dunkelweizen som er ferdig karbonert (9 gram sukker/liter) og en av flaskene (0,33l ) har eksplodert i natt. Har åpnet både en 0,33 og en 0,5 liters flaske og begge har mye kullsyre, men de skummer ikke over av seg selv. Nå kan det jo være at den ene flasken hadde en svakhet som gjorde at den gikk i luften, men for å være på den sikre siden tenkte jeg å løsne korkene og sette de på igjen (evt nye korker). Hvor lenge skal jeg la korkene være løse før jeg setter dem på igjen? Vil det være nok å bare løsne de og slippe ut trykket for så å sette de rett på igjen eller må de stå en stund slik at mer kullsyre vil frigis?
 
En annen mulighet kan være at det har sneket seg inn noe styggedom i den flasken som har ført til en infeksjon. Jeg ville plassert flaskene slik at de ikke gjorde noen skade på omgivelsene og sett om det ble med den ene flasken først.
 
Tilbake
Topp