hvite klumper

KB

 
Hei

Fant noen hvite klumper i gjæringskaret når jeg skulle tørrhummle, noen ideer? Infeksjon?
 
Det er en lucky jack pale ale

15L i 30L gjæringskar

Resten er på 10L med chilli til tørrkumling (prøver meg frem på chillin..)
 
Infeksjoner er så mangt og kan se ut på mange måter, men klumpene du ser her er "godartede".:)
 
Flotters :) 1 brygget mitt som jeg smakte på forrige uka var kjempe bra! drakk det etter de hadde stått i romtemp på mørkt rom, trykkte det i kjøleskap på 7-8 grader i garasjen og etter 2-3 dager der fikk det en mer beskere ettersmak og var ikke like fruktig.

Sto i rom temp i 2 uker

Noen ide om hvorfor? Kan vell ikke oppstå infeksjoner på den måten (varme, kuldeforskjeller)?
 
Infeksjonene oppstår dersom bakterier du har fått i brygget (og vi får ALLTID bakterier i brygget) tar overhånd. Det vil gå saktere dersom ølet står kaldt. Jeg vil tippe det du opplever strengt tatt er at ølet klarner litt, noe som ofte kan gi en krispere smak. Hvis øl kjøles smaker det også ofte skarpere enn det gjør ved litt høyere temperatur, rett og slett fordi mange smaker nedtones pga. kulda.
 
Høres jo logisk ut :)

Da setter jeg det utenfor kjøleskapet og smaker på det imorgen :)

Takker for info!
 
Tilbake
Topp