Jeg driver for øyeblikket å eksperimenterer med glutenfrie kornsorter, og har derfor stående en del til spiring nå. Amaranth, bokhvete, hirse og quinoa. Jeg bruker selvlagde spiringskar (plastbokser med dreneringshull) og har tenkt å bruke en helt vanlig ovn til tørking (kiln).
I retrospekt, så ser jeg at det å stå med 6 kg korn som skal tørkes i en ovn samtidlig er en utfordring. Spesielt når det skal stå i nesten et døgn, og samboeren min helst skulle ha bakt noen kaker.
Så, jeg lurer på å bygge en kiln selv (aner ikke hva det heter på norsk). Har noen av dere erfaringer med å bygge noe sånt?
Jeg ser for meg et kammer med hyller av noe som slipper luft gjennom men holder kornet på plass, en varmekilde, en vifte+varmeelement og en arduino som styrer vifte basert på temperatur. Roasting kommer jeg nok til å gjøre i ovnen for mørkere malt, men det er såpass små mengder at det burde gå greit.
Noen tanker, tips eller erfaringer?
I retrospekt, så ser jeg at det å stå med 6 kg korn som skal tørkes i en ovn samtidlig er en utfordring. Spesielt når det skal stå i nesten et døgn, og samboeren min helst skulle ha bakt noen kaker.
Så, jeg lurer på å bygge en kiln selv (aner ikke hva det heter på norsk). Har noen av dere erfaringer med å bygge noe sånt?
Jeg ser for meg et kammer med hyller av noe som slipper luft gjennom men holder kornet på plass, en varmekilde, en vifte+varmeelement og en arduino som styrer vifte basert på temperatur. Roasting kommer jeg nok til å gjøre i ovnen for mørkere malt, men det er såpass små mengder at det burde gå greit.
Noen tanker, tips eller erfaringer?