Innkjøpt humle har lavere alfasyre enn oppskriften tilsier

Hei,

Jeg skal brygge en weissbier. Bruker oppskrift fra boken Brygg ditt eget øl av Greg Hughes.

Denne bruker Hallertauer Hersbrucker 3,5% (25g) og Saaz 4,2% (12g).

Jeg har fått tak i Saaz pellets 3,05% og Hallertauer hersbrucker pellets 1,6%. (Avling 2013)

Vil dette ha noen innvirkning på resultatet? Burde jeg bruke mer humle enn oppskriften tilsier siden alfasyren er lavere? Eventuelt hvor mye?
 
Vil bli noe mindre bitterhet i ølet. Du kan justere dette ved å sette opp bitterhummle litt..
Hvor mye har jeg ikke tid til å regne på men du kan sette oppskriften inn i et brygge program eller finne en formel på forumet.
 
Doble mengden Hallertauer og legg på 50% med Saaz. Gitt at alt skal kokes en stund (er vel ikke så vanlig med aromahumle i weiss vel?).
 
Du multipiserer humlemengda med forholdet mellom alfasyreinnhaldet. I dette tilfellet:
Hallertauer: 25g*3,5/1,6=55g og Saaz: 12g*4,2/3,05=17g

Dette vert tilnærma det som Per Buer skriv - men du ser reknemåten.
 
Du skriver ikke noe om når humlen skal tilsettes. Man skal ikke justere humlemengde mht alfasyreinnhold når det gjelder tilseting ca 10 min før kokeslutt og/eller tørrhumling. Da går det i gram pr. liter, uavhengig av alfasyreinnhold.
 
Tilbake
Topp