Skal ha sommerfest med en haug venner fra barndommen til fredag, og tenker og stille med 1 kasse pr mann inkludert ett par i backup, så 12 totalt tenker jeg.
Noen ønsker ble ytret med alt for sent, men bestemte meg for å prøve og innfri.
Så gått litt utenfor normene mht gjæring\karbonering den siste tiden og tenkte derfor at noen innspill kunne være tilpass.
Det jeg har vært obs på når jeg har gjort dette :
- Være sikker på at gjæringen er endt.
- Øl som ikke skal tørrhumles : Ventet 5 dager fra karet var satt, flyttet karet til ett rom med høyere temp, 22-23 grader. Lot stå 1 døgn og tappet til flasker.
- Øl som tørrhumles : Ventet til stormgjæring er over og tilsatt tørrhumle, ventet 5 dager og satt dermed varmere dersom estimert OG var nådd. 1 døgn før flasking.
- Karbonere flaskene på 28-30 grader på gulvet med varmekabler (i kasser), snur kassene på hodet etter 2 dager. Virker som dette går på 2-5 døgn.
- Sette kaldt og servere?
Noe mer jeg har oversett?
Er fullstendig klar over at det "meste" er bedre med mer tid på seg, også da mht lagring. Men synes dette var verdt og forsøke, så vet jeg det til neste gang.
Noen ønsker ble ytret med alt for sent, men bestemte meg for å prøve og innfri.
Så gått litt utenfor normene mht gjæring\karbonering den siste tiden og tenkte derfor at noen innspill kunne være tilpass.
Det jeg har vært obs på når jeg har gjort dette :
- Være sikker på at gjæringen er endt.
- Øl som ikke skal tørrhumles : Ventet 5 dager fra karet var satt, flyttet karet til ett rom med høyere temp, 22-23 grader. Lot stå 1 døgn og tappet til flasker.
- Øl som tørrhumles : Ventet til stormgjæring er over og tilsatt tørrhumle, ventet 5 dager og satt dermed varmere dersom estimert OG var nådd. 1 døgn før flasking.
- Karbonere flaskene på 28-30 grader på gulvet med varmekabler (i kasser), snur kassene på hodet etter 2 dager. Virker som dette går på 2-5 døgn.
- Sette kaldt og servere?
Noe mer jeg har oversett?
Er fullstendig klar over at det "meste" er bedre med mer tid på seg, også da mht lagring. Men synes dette var verdt og forsøke, så vet jeg det til neste gang.