[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Myra Wit
Kode: mtb543
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.K. Belgisk Wit
Antall poeng i konkurransen: 37 av 50
OG: 1052
FG: 1010
Farve (beregnet): 8 EBC
Beregnet bitter: 13 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 95 l
Sluttvolum: 87 l
Malt & sukker
10000 gram 53 % Hvetemalt 3 EBC
9000 gram 47 % Palemalt 7 EBC
Vann
50 l til innmesking
65 l til skylling
Meskeskjema
75 min 65 °C
Kommentar til mesking: 60 min mesk + 15 min resirk. ikke mash out, partiskylling 2 like store skyllinger, 1. skyllevann 95C gir ca 76C i mesken. 2. skyllevann 78C
Humle
100 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 60 min
80 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
100 gram Appelsinskall koketid 10 min
70 gram Knust Koriander koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP400 Flytende 890 milliarder celler
Kommentar til gjær: Bygd opp av 2 rør i 2 omganger
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 16 dager ved 19 grader
Modning/sekundærgjæring: 20 dager ved 22 grader
Lagring dager ved dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 31.01.2010
Tappedato: 16.01.2010
Kommentar: Koriander og appelsin tilsatt i pose. Gjæringstemperatur ble fra dag 5 øket med 0,5C per dag til 24C. Stor fordampning under kok, tilsatte kokt vann opp til ca 90L[/tt]
Navn på brygget: Myra Wit
Kode: mtb543
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.K. Belgisk Wit
Antall poeng i konkurransen: 37 av 50
OG: 1052
FG: 1010
Farve (beregnet): 8 EBC
Beregnet bitter: 13 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 95 l
Sluttvolum: 87 l
Malt & sukker
10000 gram 53 % Hvetemalt 3 EBC
9000 gram 47 % Palemalt 7 EBC
Vann
50 l til innmesking
65 l til skylling
Meskeskjema
75 min 65 °C
Kommentar til mesking: 60 min mesk + 15 min resirk. ikke mash out, partiskylling 2 like store skyllinger, 1. skyllevann 95C gir ca 76C i mesken. 2. skyllevann 78C
Humle
100 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 60 min
80 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
100 gram Appelsinskall koketid 10 min
70 gram Knust Koriander koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP400 Flytende 890 milliarder celler
Kommentar til gjær: Bygd opp av 2 rør i 2 omganger
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 16 dager ved 19 grader
Modning/sekundærgjæring: 20 dager ved 22 grader
Lagring dager ved dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 31.01.2010
Tappedato: 16.01.2010
Kommentar: Koriander og appelsin tilsatt i pose. Gjæringstemperatur ble fra dag 5 øket med 0,5C per dag til 24C. Stor fordampning under kok, tilsatte kokt vann opp til ca 90L[/tt]