Pitche gjær fra en gjærstarter i to gjæringskar

Jeg skal fordele vørteren i to gjæringsdunker, men hvordan skal jeg fordele gjærmengden likt i dunkene? Tenkte på å røre godt i starteren etter at jeg har dekantert den og helle den over i et litermål. Er dette en god løsning?
 
Du får vel det ikke bedre til uten å ha mulighet til å måle celler pr ml slurry ( mikroskop osv) etterpå.

Beste du kunne gjort er vel å ikke dekantere, riste den opp ordentlig og fordele raskt i to målebeger for å så dekantere disse senere.
 
Hva med: Bruk tre dunker. hell gjæren i den ene dunken med vørter, tøm halvparten av dette i ny dunk og fyll den nye dunken med ny vørter. Hell dette i tredje dunk. Fyll resterende i første dunk. Tøm halvparten fra bøtte til bøtte noen ganger. Resultat: alt blandes og man får ekstra oxygen i vørteren.

Forklaringen er i alle fall forståelig for MEG....
 
Uansett kor nøyaktig du trur du gjer dette, kjem du til å bomme med nokre millionar gjærceller. Så; spar oppvask, rist glaset, hell over og fordel i dunkane etter augnemålet. :)
 
Tilbake
Topp