Ja, det skjønner jeg, men det er jo tydeligvis en effekt ut over bare selve utvanningen?
Om jeg brygger 70 liter øl og så heller i 40 liter vann i gjæringstanken, så skjønner jeg at jeg ikke kan basere meg på humlemengder tilpasset en 70 liters-oppskrift.
Men det er ikke det jeg har basert meg...
Ok, gått inn og sjekket litt nå, det ser ut til at det er fermentor top-up som endrer.
Jeg har lagt inn ca 40 liter top up i min B80-profil, og når det legges inn i en oppskrift med 70 liter blir det jo ikke så mye igjen i maskinen. Hvis jeg tar ut top-up, og legger inn Steinars mengder, får...
Ok, jeg har gjort et forsøk - lagt inn Nordtyskeren, skalert til 70 liter, og så lagt inn dette skjemaet. Men det gav en mye lavere IBU enn oppsettet ditt. Hvis jeg justerer opp til IBU, blir det slik:
Ganske mye mer, ser det ut som? Litt uklart for meg hvorfor?
Ja, det så jeg. Så spørsmålet er hvordan jeg da justerer inn det, jeg har ikke tenkt å kjøre no-chill. Men nå blir nok planen å basere meg på oppskriften Bård fant, og så justere opp humletilsetningene ihht Steinar sitt oppsett
Det er vel først og fremst min egen manglende evne til å komponere oppskrifter ut fra egne smaksopplevelser
Hva er grunnen til at du ikke ville brukt dette? Jeg har brukt det på Preussen-pilsen til Holmen, den ble veldig god...
Nydelig, takker! :D
Er det forresten noen som har erfaring med Flensburgern? Jeg ser vinmonopolet sier den har "sterk humlesmak", får nesten inntrykk av at dette er noe helt spesielt, er det tilfellet? Eller er det bare en tysk pils med litt "ekstra" humlepreg? Synes ikke oppskriften så så...
Hei,
Jeg tenkte å prøve meg på å lage en kopi av Flensburger Pilsener, og har googlet meg frem til følgende oppskrift: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/943628/flensburger-pilsener-clone
Den prøver jeg nå å få lagt inn i Brewfather. Tanken er å legge inn med de mengdene som er...
Legger ved den siste lageren jeg brygget. Gjæring startet 29. mars, hovedgjæring ferdig ca. 6. april, altså ca. en uke (med AEB Fermolager). Med en liten reduksjon etter det, som tar lengre tid, som vi ser.
Jeg skal la de mer erfarne medlemmene svare på om det er "greit" å tappe når målinger...
Aldri hatt noen erfaring med ekstrakt, men ut fra beskrivelsen din oppfatter jeg at ekstraktsettene etter din erfaring ble ferdig gjæret på ca en uke, og så leser du nå i oppskriftene til bryggemaskinen at gjæringstiden er 2-3 uker.
Da tror jeg ikke det er så stor forskjell. Hovedgjæringen til...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.