Så med andre ord så kan jeg gjære cideren helt ut og ved tapping på flasker bruke ananasjuice (og dens sukkerinnhold) til karbonering og i tillegg bruke f.eks stevia eller sukrin som sødme? Høres det ut som noe som kan gå? :) ser at ananasjuice inneholder ca 10g pr dl . Hvor juice vil dere da...
Takk for svar! Men ved bruk av gjærstopper vil jeg vel ikke få muligheten til å karbonere på flasker med sukkerdrops? Er helt ny så beklager om jeg er på bærtur :-)
Heisann! Håper jeg ikke plasserer denne tråden i helt feil emne!
Har ett par spørsmål angående å lage cider. Tenkte lage en eplecider av epler og ikke ekstrakt,har sett meg ut gjær og alt annet men har som en plan å prøve å tilsette Ananasjuice etter gjæring for smak og sødme. Men siden jeg...
Testet igjen idag med alle tips. Brygget idag etter en oppskrift, en sterk IPA med 9,5 kg malt (25l batch) havnet på 90 i OG . Hehe. Tusen takk for alle tips :-) . Feilen låg nok mest i røring og skylling
Ja jeg tror jeg kan ha mye å hente her, ble bare fortalt når jeg begynte med ølbrygging at mesken skulle ligge mest mulig urørt (med unntak av skylling) men etter bittelitt erfaring og mye gode innspill på tråden her så er det nok bare en stor fordel å røre godt i mesken iallefall i begynnelsen...
Jeg kan nok bli mye mer flinkere og røre godt i mesken i begynnelsen, jeg tror jeg har mye å hente der, det gir mye mening etter alle innspill her i denne tråden :)
Tusen takk for godt utfyllende tips! Jeg har ikke per dags dato pumpe som sirkulerer, men jeg sirkulerer med litermål. Jeg står over kokeren hele tiden og sirkulerer samtidig som jeg rører. (jeg har vel ikke ennå overdrevet røringen, men jeg rører :) )
For tiden har jeg kun brygget halve...
Har prøvd å røre i mesken både ved mesk og skylling (bare marginal forskjell i utbytte når jeg gjør dette) og jeg kjøler alle prøvene ned til 20grader før måling :)
Jeg bruker oechslevekt til måling, denne er også kontrollert og den er korrekt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.