Nylig innhold av Børre Aursnes

  1. Børre Aursnes

    Forslag til BIAB-kjele

    Det er mye å tenke på når man skalerer opp, men det har dere sikkert gjort. Som mange nevner blir maltet masken dobbelt så tung ved dobling. Det trengs dobbelt så mye skyllevann og dobbelt så mye gjæringdkapasitet. Det trengs vesentlig mer effekt til mesking og kok og helst større kjølekapasitet...
  2. Børre Aursnes

    Beregne bitterhet etter kokestopp og nedkjøling er startet

    Temperaturfallet er logaritmisk. Det går saktere jo mindre forskjell det blir mellom vørt og kjølespitsl. Jeg tipper du har gjort unna halve temperaturfallet i løpet av 10ish minutter. Og da har du 80 grader etter toppen 5 minutter. Som Finns tabell viser er det i praksis 0 bitterhet under 80...
  3. Børre Aursnes

    Hvordan holder du styr på fata?

    Hvor fikk du tak i et slikt formskjært merke?
  4. Børre Aursnes

    Brød og knekkebrød oppskrifter med mask

    Et lite grep for en kokk, men et kvantesprang for verdens bryggere! Jeg tilsatte 1ts natron i knekkebrødoppskriften. Voila!! Masken er sur nok til å reagere. Knekkebrødene ble luftige og sprø. Mye lettere å spise enn de gammeldagse sponplatene og mye bedre smaksbilde.
  5. Børre Aursnes

    Erfaring med regulator fra Biltema?

    Noen som har erfaring eller kunnskap om denne CO2 regulatoren fra Biltema? Den er en del billigere enn f.eks. Ølbrygging som selger for 899. Det ser dog ut til å mangle noen overganger for at den skal passe på flasker eller SodaStream.
  6. Børre Aursnes

    Hvordan holder du styr på fata?

    Til nå har jeg skrevet med tusj rett på fatet.
  7. Børre Aursnes

    Hvordan holder du styr på fata?

    Det er da ikke min skyld at de lager så små tastatur og autokorrektur på telefonene!
  8. Børre Aursnes

    Hvordan holder du styr på fata?

    Jeg har merket data med tusj. Enten finner jeg en whiteboard tusj som fester så dårlig at det knapt kan leses etter en uke, eller så er det en nesten permanent merkepenn som knapt lar seg fjerne. Det må vel finnes et klokere hode her som har funnet på noe bedre?
  9. Børre Aursnes

    Bryggertabber

    Den største er i hvert fall min. 2 tommer! ...diameter på krana alstå,. tulling!! Krana som pumpet fersk vørter rettet ut i Oslofjorden. Og nå er nesten alt liv i fjorden dødd ut!
  10. Børre Aursnes

    Vekt endring på starteren

    Etter 2 døgn på røreren med rent vann er fasiten klar. Eller not. Vekttapet er 19 gram. Det kan tyde på at vekttapet fra gjæringen er 79-19 = 60g. Men som nevnt tidligere, var kaffefilteret på toppen nå veldig vått i hele kolbeåpningens flate. Det har aldri skjedd ved normal starter, hvorfor...
  11. Børre Aursnes

    Vekt endring på starteren

    Var nok tøffere gjær for noen 10-år siden. Da kunne det titt og ofte kjennes ut som om en kjernefysisk reaksjon hadde gått av i skallen... Men uansett, energi er da ikke i intet? Omtalt tidligere, og min antagelse er at DMS og andre stoffer som forsvinner, motvirker omtrent vekten av oksygen...
  12. Børre Aursnes

    Diacetyl i Ale

    Jeg gjorde det før, men syntes at jeg mistet mye luft ved til og fra kobling. Og så hendte det at jeg glemte å skru den fra hverandre etter bruk og da var den tømt på et døgn. Jeg byttet taktikk og bruker en liten rørtang. Bortsett fra de gangene jeg har glemt å stramme den etter bruk, har det...
  13. Børre Aursnes

    Vekt endring på starteren

    Bang og Bang, fru blom. Du ville neppe hørt noe.
  14. Børre Aursnes

    Diacetyl i Ale

    Ja, jeg gjør det på alt øl. Desverre er ventilen min litt klein, så det hender flaska er tom. Da det skjedde sist, ble resultatet et heller dårlig øl med dårlig utgjæring.
  15. Børre Aursnes

    Vekt endring på starteren

    En interessant observasjon som kan ha betydning for for de vitenskapelige målingene. Jeg bruker kaffefilter på kolben. Nå som den snurrer med vann er filteret blitt fuktig. Det har aldri skjedd med vørter og gjær. Kan skummet holde igjen avdamping? Kan CO2 bidra til å holde filteret tørt?
Tilbake
Topp