Nylig innhold av JEG

  1. JEG

    Rogaland Ølfestival

    Reiser dessverre på ferie søndagen, så tviler på at jeg deltar. Sikkert en god idé å ikke ha arrangementet i løpet av skoleferien i fremtiden ;.).
  2. JEG

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Si det til Mikkeller :D
  3. JEG

    Advarsel nye Soda stream flasker

    Vel, er vel slik at man med propan til grill betaler noen hundrelapper i "pant". Jeg skriver "pant" i anførselstegn, fordi man får nada igjen når disse leveres inn.
  4. JEG

    Alkohol prosent?

    Ja, basert på rent sukker. Formelen er vel g sukker/ 17 = endring i prosent. 6 g/sukker per l vørter gir da en økning på 0,35 %-poeng.Man må selvfølgelig ta med/korrigere for evt volumendring.
  5. JEG

    Alkohol prosent?

    Antar du karbonerer på flaske, og da vil du typisk får 0,3 - 0,4 % (egentlig prosentpoeng) i tillegg.
  6. JEG

    Droppe skylling hvis en kan?

    Jeg er vel en av de få (eneste på forumet?) som driver med minimal-sparge: https://www.themadfermentationist.com/2015/09/minimal-sparge-easier-way-to-brew.html Passer godt mtp volumbegrensninger og så får man vel litt økt effektivitet uten noe mer styr. Har brukt typisk 10 - 20 % av totalt...
  7. JEG

    Gammel humle i fryseren vs ny humle

    Brülosophy har nettopp kommet ut med en video hvor man sammenliner gammel humle (fra fryseren) med ny; Mange mener vel mangt om Brülosophy, men både tema og funn er interessant. Like interessant er hva folket på forumet mener; står gammel (og godt oppbevart) humle seg mtp aroma?
  8. JEG

    Har jeg gjort en tabbe?

    Relax Don't Have Yeast (eh...?) A Home Brew? (#ModGoesOffTopic) Tenker også at dette går helt fint. Ha det kanskje i bakhodet om du skal flaskelagre i evig tid, men det er neppe tilfellet med en IPA.
  9. JEG

    PBW vs Oppvaskmiddel

    Dette fikk meg til å tenke på denne suverene kommentaren fra Stavanger kommune på Facebook. (Mange år siden, men husker det enda).
  10. JEG

    Petit Agentur og priser

    Handler egentlig aldri noe uten å sjekke prisen :).
  11. JEG

    Hvorfor oppgir ikke Craft høstingsår på humla på posen?

    Ha! Det der er jo helt talentløst. Nesten 50 % forskjell i bitterhet. Helt tullete, egentlig.
  12. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Er vel egentlig syre som skal til for brent og for så vidt rust. Lot selv min brente kjel stå i StarSan-blanding en god stund. Litt tilfeldig kilde, fordi den stemmer med slik jeg husker å ha lest før :D: "Most cleaning chemicals are alkaline (basic) because these are the types of solutions...
  13. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Kan bidra med at å fukte malten ("kondisjonere"), deretter kverne den, deretter... vel... bare la mølla ligge der fukt- og kornbefengt i ett år... Det bør man ikke gjøre. Begynner for øvrig å nærme meg et greit resultat. Så langt: PBW, Zalo bløtlegging, Star San (fosforsyre), sitron (fordi...
  14. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Digger hvordan en enkel liten sak blir en nerde-tråd av dimensjoner på dette forumet :D ! Btw, så har jeg "kondisjonert", ja, og er vel det jeg svir for nå. Tenker at noe syre-greier (StarSan?) kanskje er verdt et forsøk. "Rustrftitt" er vel forresten egentlig et tullebegrep, utover å være en...
  15. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Tenkte litt på det samme. Var ikke helt enkelt å få løs valsene, så tok av brettet og la bunnen i PBW og satser på en runde med stålbørste eller likene gjør susen. Takk!
Tilbake
Topp