"Pils" og pilsdefinisjoner

To dommere kommenterer at ølet er litt nøytralt ("litt lite av alt") og dommeren som savner sødme påpeker også manglende bitterhet, som i grunnen er noe av det samme. Den siste dommeren virker litt mer positiv til ølet, men skriver også svak maltsødme. Generelt får ølet bedre score på aroma enn smak.

På meg så virker det ikke som manglende sødme er problemet her, men at ølet er for tynt. En del av det er litt lite sødme.

Totalvurderingen er sikkert grei den, men det var enkelte kommentarer om bl.a sødme jeg reagerte på som "Tysk pils skal også ha en sødme i smaken som her er fraværende" og "svak sødme går igjen
Derfor jeg ville ha det i denne tråden som svar på Finn's innlegg om pils definisjonen, og om den bør sammenslåes
Noe jeg (og kanskje du er enig?) mener den ikke bør fordi den skiller seg på punkter om bl.a sødme/ tørrhet, humle og bitterhet
men åpen for at jeg tar feil. Noe maltsødme må det jo være i tysk pils også, men mindre enn tsjekkisk og norsk..?
 
Tilbake
Topp