Nja, synes pumpa på den er mye sterkere enn på G30 i hvertfall, og pumpa er inni. 25W. Vil tro dette ikke er så dårlig? Se også vedlegg. Men skal høre i G40-tråden om noen har noen tips. Mulig det nye innebygde humle-filteret ikke er så bra (rist på bunnen).Ja i disse små kompaktmaskinene er det litt veik pumpe. Sitter utenpå bryggeren vel? Burde være mulig å finne en oppgradering.
Var det pumpa som gikk tett, eller filter/sil i bunn av kjelen?Men det gikk ikke bra nå sist med Pale ale fra Ølbrygging. Kjørte dobbel oppskrift i min G40. Det ble da 180 gram humle totalt. Dette førte til tett pumpe og tapte ca 8 liter øl (fikk ut 32 liter til bøtta). Eller gjorde jeg feil med oppskriften? Satte batch size til 40,fordi det var det Ølbrygging skrev (20 liter i bøtta).
Grainfather Community Tools
community.grainfather.com
Kanskje jeg bare kan kjøre dobbelt med humle fartige øl?
Pump som gikk tett vil jeg si, siden jeg fikk ut bare 32 liter av forventet 40 liter.Var det pumpa som gikk tett, eller filter/sil i bunn av kjelen?
Det kan både skje med tett filter og med tett pumpe.Pump som gikk tett vil jeg si, siden jeg fikk ut bare 32 liter av forventet 40 liter.
Måtte tømme PBW løsningen ut tappe ventilen på bunnenDet kan både skje med tett filter og med tett pumpe.
Når du rengjorde maskinen, hvordan fikk du pumpen til å starte igjen?
Kan den fryses ?Har ikke prøvd den. Bra erfaring med denne foreløpig etter to batcher. Nesten halve prisen er den også.
B2B AEB FERMOLAGER W Tørrgjær - Hopstore.no
Fermolager W er en gjærstamme, av svært høy kvalitet! Passer svært godt til lette lagerstiler som Helles og Pils. Den passer også ypperlig til Bock / Dobbeltbock, Baltisk porter..www.hopstore.no
Har ikke prøvd, regner med at jeg bruker den opp før best før uansett. Andre har gjort det med hell så skader vel ikke å prøve.Kan den fryses ?
Som @Steinar Huneide sier (og viser). Men tørrgjær er uansett veldig holdbar i kjøleskap, også - så lenge du beskytter den mot luft. Vakumering er nok viktigere enn temperatur.Kan den fryses ?
Absolutt.Har lyst til å dele opp en pakke med lagergjær og fryse i passe porsjoner.
Liker å styre med startere, men kan brygge mere på impuls om jeg har gjær liggende.
Legge noen i kjøleskapet og resten i fryseren er er jo også en mulighet.
Jeg prøvde å se for meg hvordan dette ville funke for meg, men kommer på et par-tre gode argumenter mot å gjøre det.Har lyst til å dele opp en pakke med lagergjær og fryse i passe porsjoner.
Liker å styre med startere, men kan brygge mere på impuls om jeg har gjær liggende.
Legge noen i kjøleskapet og resten i fryseren er er jo også en mulighet.
Jeg kjøpte ei utgått pakke med Lallemand Köln i fjor sommer, og delte opp den like etter at jeg fikk den. Brukte den nest siste "dosen" der for tre uker siden, og det var ikke noe galt ved vitaliteten eller kvaliteten på ølet. Gjæret ut på et par dager og hadde noe sånt som 81% utgjæring. Det var vakuumert og lagra i kjøleskap.Det ville ikke overraske meg om det går helt fint å oppbevare gjæren et par år på denne måten. Sjølsagt må du regne med et visst tap i prosent levedyktige celler i løpet av den tida, men neppe mer enn at det går fint å leve med. 10-15%?
Holm Brew skriver;Skal brygge en IPA med Amarillo. Har litt, og har et par pakker merket German Amarillo. Same shit different name? Tror jeg kjøpte på tilbud.
Burde jo gå greit det. Du har ikke S-04 eller noe sånt du kan supplere med?Ok... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?
I følge Lallemand trenger du 34,7gOk... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?
Jeg er enig med @Kold Brygg , jeg trur ikke du trenger noen ekstra tiltak.Ok... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?