Så vist ølet ser fint ut, lukta bra og smaker godt, så går det å koke de opp på nytt, avkjøle det og tilsette gjæren på nytt og håpe på det beste?
Jeg har aldri prøvd noe sånt, men ser ikke noe problem med å gjøre det. Som
@Steinar Huneide sier, så er det en fair risiko for at det har utviklet seg en begynnende infeksjon etter såpass lang tid, og om dere bare har på ny gjær, kan resultatet bli et øl som blir ødelagt etter hvert. Så jeg ville kokt opp vørteren på nytt. La den koke en 10 minutters tid, og så kjøler dere ned og tilsetter gjær.
Dere vil koke bort en del aromastoffer, så kanskje skal dere slenge i litt ny humle når det er igjen 5 minutter - skjønt det er vel ikke det viktigste i dette ølet?
Sjøl om vørter som settes til gjæring er kokt, vil det ha sneket seg inn bakterier. Dere kan aldri regne med at den er steril. Men om man tilsetter nok gjær og gir den godt med oksygen (ikke nødvendig med tørrgjær), vil den komme kjapt i gang med gjæringen, og gjøre forholdene utrivelige for bakterier gjennom å produsere alkohol og gjennom å senke pH'en. Den vil, for å si det sånn, utkonkurrere bakteriene, og lage et miljø den takler godt, men som de fleste bakterier ikke liker.
At det er et lagerøl dere har forsøkt dere på, gjør det noe mindre sannsynlig at det har utviklet seg noen særlig bakterievekst, siden temperaturen er såpass lav. Hadde det vært en ale, hadde det antakelig ikke gått bra - eller sjansen ville i alle fall vært en god del mindre.