Dama er ivrig på Frydenlund Juicy Bær, så vil prøve meg på noe lignende. Dette er en ganske søt og litt sur bringebærøl som Frydenlund sier er basert på en Berlinerweisse.
Har aldri prøvd meg med juice i oppskrift, men regner med jeg brygger en Berlinerweisse før jeg dreper gjæren etter...
Jeg har begynt å blande sukkerlaken i etter overføring av øl til flaskebøtte for å være sikker på flaskevolum før jeg regner ut sukkermengde. Jeg rører så svært forsiktig og lar det stå 1/2 time for å få litt bunnfall i bunnen. Har ikke merket noen forskjell (enda), men er trygg på riktig mengde...
Jeg gjør akkurat det samme som deg. Jeg mesker med 25, skyller med 10 (dunk sparge) og får ifølge BeerSmith 90% meskeeffektivitet.
Hvis jeg skulle gå ned til 7L tror jeg kanskje jeg hadde justert forventet effektivitet ned noen prosent og så hadde jeg rørt litt mer i malten under skylling for å...
Har selv bare ca. 2 års erfaring, men har hatt samme problemet. Nå treffer jeg stort sett FG ganske greit.
Oksygenerte du?
Hva var mesketemperaturen din? Hvor mye spesialmalt brukte du? Temperatur og malttype påvirker om sukkeret du får i vørteren din er gjærbart eller ikke. Kan du eliminere...
Jeg er ganske fersk på selvkomponerte oppskrifter og har først og fremst laget etter andre sine oppskrifter.
For å utnytte kulden i kjelleren min tenkte jeg å prøve meg på en IPL og tenkte i utganspunktet bare å lage en litt lys IPA med litt renere lagersmak. Jeg er fan av Citra og tenkte å la...
Takker for svar!
Har en belgisk wit stående nå på 19c jeg brygget onsdag, så får håpe det går greit uten isolasjon nå. Veldig mye svovellukt, men det tror jeg er vanlig for gjærstammen.
Skal modde proben min som du foreslår til neste brygg. Hadde vært veldig greit med et gjæringskar med...
Jeg har et uisolert skap i kjelleren med en liten biltema 200W ovn og temperaturkontroller, så har kontroll på tempen. Har forøvrig tapet temperaturproben fast i karet med en del elektrikertape - er dette det optimale for å måle temperaturen i gjæringskaret?
Har generelt ikke problemer med...
Jaja, jeg får finne noen mattyper dette egner seg til (kyllingkarri kanskje...?) og drikke det sånn. Smaker ikke gærnt ellers.
Neste gang jeg brygger tror jeg jeg prøver å tilsette sukkeret litt gradvis for å strekke gjæraktiviteten litt mer ut, 1kg rett i vørteren gjør gjæren helt sprø av...
Prøvde meg på en belgisk tripel som nå har stått en måned i varmen og flaskekarbonert. Smakte på en flaske nå og den nærmer seg ferdig karbonering, men den har altså veldig fremtredende banansmak som overskygger nellik og kryddersmaken jeg forbinder med denne øltypen. Jeg regner med at dette...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.