Nylig innhold av dojonieu

  1. D

    Om øl i mediene

    Alltid noe å lære - skal brygge en del amerikansk i ukene som kommer (vet ikke hvorfor ) og leser en del på «the electric brewery» - må finne riktig malt i norge som passer til oppskriftene, og artiklene fra BS gir meg lit info om hva jeg kan/bør velge.
  2. D

    Om øl i mediene

    BS kom i juni med en del nye innlegg i bloggen deres.
  3. D

    Ønskes Kjøpt SS Brewtech Unitank 64 L

    Jeg har en 53L Unitank som kommer/er til salgs - ønsker å gå ned til 26L Unitank.
  4. D

    Resultat flaskekonkurransen Østfold juni 2021

    Bruker gyle/speise og karbonering på flaske. 30 liter total etter kok - 3 liter i flaske/fryseren - 22 liter i gjæringskaret - resten er trub. Feedback fra dommerne: - lit kjedelig - Svak Appelsin/Korinander - peker mot sitron - kunne vært lavere bitterhet - lit mye karbonering Har gjort noe...
  5. D

    Resultat flaskekonkurransen Østfold juni 2021

    Se her ja - gratulerer til vinnerne men tar det som en liten 7c-seier :cool:. "Koppenberg" er strekningen i Vlaanderen Rond hvor unge Eddy Merckx måtte gå.
  6. D

    Keezer - plassberegning

    Kjøpte Miele Kjøleskap på finn.no - måtte ta ut noe deler fra skuffene, men fikk akkurat plass til 2 x 9" uten å ødelegge selve skapet.
  7. D

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Oppskriftene på: www.theelectricbrewery.com er ganske ok. Jeg karbonerer mine belgiske heller på flaske med speise, ikke tvang slik de foreslår på the electric brewery.
  8. D

    Jakta på den beste pilsen / lyse lageren

    yep, ser det nå @YngveKL - 3.5 til 4 liter og 1 pakke hadde vært nok :cool:- tror ikke jeg har underpitcha....
  9. D

    Jakta på den beste pilsen / lyse lageren

    Bra innspill @Finn Berger, vi prøver på nytt om noen uker. Gjær Brukte mrmalty: OG=1.049 / 35 liter / 635 milliard => 3 pakker i 2.6 liter. Brewersfriend beregner 3 pakker / 2.5 liter og Brewfather 3 pakker i 2.6 liter…. Ikke vet jeg. Mye å lære. pH Helt enig at jeg må ned noe poeng. Prøver...
  10. D

    Jakta på den beste pilsen / lyse lageren

    Hei, her er min prosess for tysk pilsner: Grist: 100% Pilsner Malt OG/FG: OG: 1.049 of FG: 1.010 - BU/GU: 0.70 - IBU: 35 pH og Salt pH noterer jeg alltid – her er notatene mine fra sist søndag (Bitburger) 7.3 – tapwater 3.45 – mash water – prior mashing – salts etc added to water 5.40 – mash...
  11. D

    Deilige bilder!!!

    Weissbier.
  12. D

    To nye etiketter... :)

    Bruker både Tettnang og Hallertauer, ellers 100% pilsner malt - nesten smash.....ikke 30-love og ikke 40-love
  13. D

    To nye etiketter... :)

    Da får man med alt i glasset :) - ....før flasken åpnes.... Skal flaskes om tre uker-ish fra nå.
  14. D

    Flaskekonkurranse Østfold juni 2021

    Jeg leverer til Rygge ila neste uke. Kan ta med flasker, men da må de leveres til meg i Lommedalen. Nics.
Topp