Takk for input!
Bruker to ledere ja.
Kan ikke stort om dette selv, det jeg bruker nå er en enkel dimmer kjøpt på Ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/291040985318?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Tenkte at det skulle holde å regulere Volten inn..
har du forslag til PWM med høyere...
En harddiskmagnet har nord og sør på hver sin ende pekende samme vei, altså opp og ned.
Men det viste seg at min var for liten for røremagneten. De bør ha samme størrelse, eller magneten på vifta kan være litt større.
Men en regulator til å regulere hastigheten på vifta, går dette nå som smurt...
Nei, den bremser ikke i det hele tatt, vifta går for fullt selv når jeg holder flaska 1mm over. Men røremagneten fra Bryggeland går ikke særlig fort rundt, prøver kun med et par desiliter vann i flaska. Spiller det noe rolle om jeg har røremagneten i en glass- eller plastflaske?
Hmm. Problemet mitt er at magneten i glasset ikke går fort nok rundt. Hastigheten på vifta hadde ikke stort å si. Jeg bruker en stk harddiskmagnet på vifta. Skjønner at dette har vært vellykket hos andre. Kan vifta "stjele" en del av magnetismen fra magneten? Er det stor forskjell på...
Det er PC-vifta som er primus motor. Magneten kommer fra harddisken. Men vifta går forholdsvis fort den også..
Men lavere spenning skal jeg prøve. Nå går den på 12V, men bør finne noe på 5V. Har ikke potmeter tilgjengelig, og må jo testes så fort som mulig. Vet du hvor jeg evt. får tak i et...
Hva slags magnet bruker folk?
Jeg har nå prøvd med en enkel magnet fra en gammel harddisk på en PC-vifte. Denne går fort nok, men magneten i glasset går ikke særlig rundt.
Spørsmålet da er om magneten på vifta er for svak? Eller kan vifta gå for fort? Eller kan det være noe annet? Forstår det...
Litt feil i oppskriften over ser jeg. EBC på min chocolate er 600. Har ikke amber eller Brown, og tenkte å brygge i kveld eller i morgen. Øke chocolate, eller legge i litt carafa?
Hmm.. Skjønner ikke helt forholdene her. De fleste porteroppskrifter jeg har sett inneholder ganske store mengder mørkt. Jeg har også laget en fantastisk black ipa med ca 8% carafa og chocolate. Synes ikke denne er spesielt "mørk" i smaken. Kan det være de store mengdene med humle som gjør det?`...
Er vel ikke akkurat en double imperial dette her..
Tok litt tid før jeg fant betydningen av FEDIRESP fra Kinn ja. Skjønner at denne nok blir i svarteste laget for meg da.
Fant noe av oppskriften fra Northern Brewers Peace Coffee Stout Porter og diverse andre fra samme oppskriftspakke i...
Skal brygge min første stout eller porter, og mangler black patent. Spørsmålet er: hva blir dette? Og kan det bli godt? Innspill til oppskriften mottas med stor takk!
Og hvilken temp bør det meskes på?
Foreløpig oppskrift, men frista til å prøve dette. Kan vel ikke bli dårlig uansett?
Recipe...
Hei,
et spørsmål til denne blandevispen. Bruker du den også etter at gjæren er tilsatt?
Jeg bare heller vørteren over en kjøkkensil http://biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Husholdningsartikler/Sil-85577/ og det blir masse skum av dette også, men må fortsatt riste spannet og ødelegge ryggen etter at...
Takk for tips. Har kjøpt Igloo og kobberrør, så nå blir det hjemmemekk.
Trenger ikke gassbrenner, er vel ikke noe særlig å bruke inne?
men en løs kokeplate på 3 kW eller no hadde ikke vært å forakte ;) da gjerne induksjon.
Også trenger jeg en spiralkjøler om noen har liggende..
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.