Nylig innhold av Espen83

  1. E

    Syrlig Amber Ale

    Litt meir info: Enda på OG 1050 - 1051 Mesking på 65-67C i 1t Hevde grader til 78C og heiste opp innerpanne. Skyllte på 75-78 i 1t Gjæra fort (3 dagar) ned til 1014. Stod ei veke ++ til og enda på FG 1012. Har lese litt og kan det vere for lite dextriner og innfeksjon? Trodde mesketempen var...
  2. E

    Syrlig Amber Ale

    Ihvertfall malt smak!
  3. E

    Syrlig Amber Ale

    Lite maktsmak
  4. E

    Syrlig Amber Ale

    Blei flaska 23 okt. Smakte på den i dag. Mørk/rød fint skumlokk. Snsken derimot skuffa. Syntes den var tynn og syrlig mot slutten. Er det i rettning infeksjon el er det bare ungt? :/ har stått i 18/19c i 8 dager. Var samme temp når jeg testa det. Bør vel drikkes på 8-10c?
  5. E

    Jo høyere skum i dunken jo bedre er gjæringen?

    Det er samme gjæren i begge dunkene. Men den til høgre er igjenbrukt.
  6. E

    Jo høyere skum i dunken jo bedre er gjæringen?

    Aiai kan ende opp med fruktig og dårlig øl heg da :/
  7. E

    Jo høyere skum i dunken jo bedre er gjæringen?

    Ja har prøvd å få den ned på 19. Er kaldere nedpå gulvet enn oppå dunkene. Hvor mye går temp opp i vørter under stormgjæring? 2c?
  8. E

    Jo høyere skum i dunken jo bedre er gjæringen?

    Det plopper like aktivt i begge låsene. Den ene har 4 wlp001 og den andre har starter på top croppa gjær :/ veldig usikker på mengde her. Men var den som starta først.
  9. E

    Gjenbruk av gjær

    Killer Yeast?
  10. E

    Gjenbruk av gjær

    Top-croppa og har satt starter på 5L, tror kanskje beholderen er for liten og st jeg har fått litt mye gjær med under top-croppingen. Syns punkter? Bør vel vaske vekk det som renner ut. Er bare eit par timer siden jeg satt den. Kjøkkenet kommer vel ikkje te å sjå ut imorgon.
  11. E

    Gjærstarter

    Ok, skal jeg bare la den stå i romtemp til eg skal brygge for så å heller ut vesken og bruke slurry? Eller skal jeg la den stå nå til den roe seg med boblene og sette den i kjøleskapet for så å ta den ut 3-6 timer før eg skal hive den i vørteren?
  12. E

    Gjenbruk av gjær

    Har fått gjort det nå, men fekk ikkje så mykje så han karen på http://forum.northernbrewer.com. Satt min direkte i kjøleskapet og tenkte å dekantere den. Imorgen lager eg ein starter på 4,5L og 500g spraymalt og hiver slurryen frå top-cropping oppi der og brygger på Lørdag.
  13. E

    Gjenbruk av gjær

    Korleis kan eg vite kor mykje gjær eg får med meg da?  StarSan på alt av utstyr skal vel gjøre susen?
  14. E

    Gjenbruk av gjær

    Har 2stk 20L dunker med skum på toppen nå. Har stått til gjæring i 3 døgn. Skal brygge til helga. Kan eg ta dette skummet og lage starter av det. Gjæren er wlp001.
  15. E

    Arbeidsom WB-06 gjær!

    Gjelder å lese skikkelig ja  :roedme:
Tilbake
Topp