Litt meir info:
Enda på OG 1050 - 1051
Mesking på 65-67C i 1t
Hevde grader til 78C og heiste opp innerpanne.
Skyllte på 75-78 i 1t
Gjæra fort (3 dagar) ned til 1014. Stod ei veke ++ til og enda på FG 1012.
Har lese litt og kan det vere for lite dextriner og innfeksjon? Trodde mesketempen var...
Blei flaska 23 okt. Smakte på den i dag. Mørk/rød fint skumlokk. Snsken derimot skuffa. Syntes den var tynn og syrlig mot slutten. Er det i rettning infeksjon el er det bare ungt? :/ har stått i 18/19c i 8 dager. Var samme temp når jeg testa det. Bør vel drikkes på 8-10c?
Det plopper like aktivt i begge låsene. Den ene har 4 wlp001 og den andre har starter på top croppa gjær :/ veldig usikker på mengde her. Men var den som starta først.
Top-croppa og har satt starter på 5L, tror kanskje beholderen er for liten og st jeg har fått litt mye gjær med under top-croppingen. Syns punkter? Bør vel vaske vekk det som renner ut. Er bare eit par timer siden jeg satt den. Kjøkkenet kommer vel ikkje te å sjå ut imorgon.
Ok, skal jeg bare la den stå i romtemp til eg skal brygge for så å heller ut vesken og bruke slurry? Eller skal jeg la den stå nå til den roe seg med boblene og sette den i kjøleskapet for så å ta den ut 3-6 timer før eg skal hive den i vørteren?
Har fått gjort det nå, men fekk ikkje så mykje så han karen på http://forum.northernbrewer.com. Satt min direkte i kjøleskapet og tenkte å dekantere den.
Imorgen lager eg ein starter på 4,5L og 500g spraymalt og hiver slurryen frå top-cropping oppi der og brygger på Lørdag.
Har 2stk 20L dunker med skum på toppen nå. Har stått til gjæring i 3 døgn. Skal brygge til helga. Kan eg ta dette skummet og lage starter av det. Gjæren er wlp001.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.