Hei. 2 uker gjæring er ferdig og tørrhumling i 2 runder er gjort underveis. Har også prøvesmakt ved å tappe fra krana flere ganger. Humlearoma er nydelig. Hull melon og hallertauer Blanc i gode mengder. Smaken derimot - jeg er usikker altså.. det er ikke helt jævlig, men er en litt sånn skarp...
Ja traff OG faktisk. Og to døgn etter tilsatt 2 pk S-05 er det fullt kjør i gjærlåsen. Kanskje en av de mest robuste gjærtypene da, ift noe ferskgjær.
"Quite possibly harmful to human health" virker ikke for meg veldig betryggende...
Men takk for oppklarende post. Holder tråden oppdatert.
Det hadde jo vært det beste om dette blir nydelig og noe for gjentakelse;) men jeg har mine tvil! Takk for tallene i alle fall. Skjønner at jeg burde satt meg mer inn i vannkjemi før jeg begynte å leke med dette ;)
Hva er forresten "vanlig" klorid-sulfatratio?
Hei,
Kjøpte en boks gypsum (100g) fra bryggselv for en tid tilbake og husket ikke hva de sa om mengdeforhold.
Leste derfor på boksen da jeg stod midt i det på bryggedagen. 28.3g pr gallon stod det. Hørtes sykt mye ut med 140 gram på 23 liters batch syntes jeg og tok "bare" 60 gram..
I...
Så bra eskild, takk for svar. Hvor lang tid tror du det vil ta? Jeg har tenkt tanken at dette ikke blir heeelt som en vanlig surøl, så fint om flere hadde backet denne kommentaren til Eskild også.
Har lest litt, og american sour beer står på ønskelista. Tenkte meg noe i saison verden ja. Høy temp var også planen, så da kan det virke som man skal gå for 0-5 IBU ja. Dette blir uansett en liten batch, og et testbrygg, så litt falling er innafor ;)
Skal brygge en batch med en gjær fra The Yeast Bay som heter Farmhouse Sour Ale, og lurer litt på hvilke ingredienser jeg skal bruke. Skal man feks kjøre humleprofil som i en vanlig surøl? "gammel" humle på 60 min med lav alfa..?
Fermentation
Yeast: WLP530 Abbey Ale
Fermented at 18-22 degrees C for 14 days.
Vi har kjørt denne oppskrifta, men med Mandarina Bavaria humle og så gikk vi (jeg husker ikke helt hvorfor) for US 05 gjær.
I ettertid ser jeg at nesten uansett hvor jeg søker på lignende oppskrifter så brukes...
Den boka står på ønskelista for å si det sånn
Men da prøver jeg med ett gram tror jeg, så får vi se. Skal etter planen stå 6 mnd på flaske også, så denne runder 9 mnd totalt, lenge å vente for 10 liter, så den blir forhåpentligvis helt vanvittig god ;)
Ok, tenkte kanskje det var greit å bruke samme gjær som hovedgjæring. Men lettere med tørr ja. Har bare 10 liter av denne da, så 0.5g blir jo fryktelig lite.. Rehydrere regner jeg med?
Hvordan ble ikkesant siste som du ville? For dårlig karbonering pga lite som sukkeret kunne hive seg løs på?
Jeg har planer om å flaske mitt mørke belgiske "klosterøl" til helgen. Det har da stått to uker til primærgjæring i normal belgisk temp. Så på sekundær i kjellertemp i 10 uker. Leste noe tidligere i år om en westvleteren klone som ble behandlet slik, og ved flasking ble det tilsatt litt ny gjær...
Jeg vasket wlp500 gjær som var brukt i et brygg med 1.084. Lagde ikke starter, men ble benyttet to dager etter vaskingen. Da i en belgisk IPA. Etter seks dager var denne ned fra 1.074 til 1.012. Om det har mutert vites ikke enda, men gjærer ut - det gjør den hvertfall. Skal definitivt vaske...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.