Nylig innhold av kristianhk

  1. kristianhk

    Frakte ferdiggjæret brygg før flasking

    Da ble det ingen bryggetabber med velting av gjæringskar utenfor bilen e.l., desinfiserte flasker på forhånd, tok på plastfolie og fraktet de til gjæringsstedet - takk for innspill, krysser fingrene og venter i spenning på at CO²en skal dannes ;)
  2. kristianhk

    Frakte ferdiggjæret brygg før flasking

    Takk for tilbakemeldinger. Da heller jeg nok mot å frakte flasker og flaske der ølen har gjæra. Da kommer et annet spørsmål - hvor lenge kan ølen stå på gjæringskar før flasking? Har i dag gjæra den i nøyaktig 2 uker, og egentlig passer det best å flaske om en god uke - altså slik at ølen står...
  3. kristianhk

    Frakte ferdiggjæret brygg før flasking

    Jeg har gjæret ferdig et brygg (har stått to uker på gjæringskar nå), og skal flaske det. Problemet er at jeg har flaskene her hjemme, og brygget er et annet sted, ca 20min kjøring unna. Kan jeg frakte gjæringskaret med bil, la det stå en uke ekstra og bunnfelle, og så flaske det? Hva risikerer...
  4. kristianhk

    Navnekonkurranse!

    KRØLL Kreativt Øl
  5. kristianhk

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    Hehe, går ikke an å drikke galskapet, men tenker det kanskje kan brukes til diverse matlagingsformål: marinering, sauser osv :P, og kanskje blande med sukkerlake og sprit og lage snaps? det lukter jo nesten jägermeister, så :P
  6. kristianhk

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    Hm, smakte litt i dag - enda ikke ferdig med sekundærgjæring på flasker, men smaken var slettes ikke verst til nå - kommer kanskje av at det er et veldig mørkt øl. Lukta derimot, var i taket, men den avtar etter at ølen har stått i glasset et minutt eller to. Tror faktisk dette kan bli...
  7. kristianhk

    Erfaringer med bruk av krydder i juleale, stjerneanis/gløgg?

    Ser jeg skulle lest denne tråden før jeg hev meg ivei med brygginga. Satt et ekstraktbrygg på rundt 23 liter, og kokte vel opp rundt en halv pakke (!!) stjerneanis. Dvs. sikkert over 20 stjerner. Det lukter vel strengt tatt munnskyllevann, men kunne smakt verre enn jeg hadde trodd. Tviler på det...
  8. kristianhk

    Kan denne fremgangsmåten anbefales for Europris ølsett?

    Du kan gjerne ha over på ny gjæringsdunk med sukkerlake, og så tappe direkte på flasker uten å vente. La disse flaskene stå i romtemperatur en uke eller to, så får du kullsyre på dem. Pass da på at du har riktig mengdre sukker i forhold til FG. Mer info om brygging med ølsett finner du forsåvidt...
  9. kristianhk

    Klukking, flasking og for mye sukker i øl-settet!

    Må bare få legge til her at å tilsette sukker i øl er fyfy (med noen få unntak), og det blir mer en gjæra sats med litt malt og humlesmak enn en skikkelig øl. I de fleste "ølsett" står det likevel i oppskriften at man skal tilsette sukker, men da er det bedre å kjøpe spraymalt eller annen...
  10. kristianhk

    Mesking av tang

    Koker man det smaker det vel noe a-la potet? Veldig lenge siden jeg har prøvd, så skal ikke si det for sikkert.
  11. kristianhk

    Isingglass

    Geniale sjeler, that's who. Må innrømme at jeg stussa litt på denne ingrediensen selv :P
  12. kristianhk

    Lys lager og "bayer"

    En liten oppdatering - det bobler i låsen! :D Kjøleskapet holdt nå 14.5 grader, 2,5 time etter siste 20-minutters kjøling. Biffa det derfor opp til 30 min hver 4. time. *spent* EDIT: Make that 40 minutter hver 4. time. Et lite spørsmål: Hvis gjæringen begynte med noe høy temperatur (det kan ha...
  13. kristianhk

    Til alle medlemmer

    Som oftest kan du også gå inn i nettbanken og se på utførte betalinger, og bestille oblat i ettertid. Koster vel 20 kr eller.no
  14. kristianhk

    Lys lager og "bayer"

    Da var 25-literen med lys lager satt. Kjøleskapet er satt til å gå 20 minutter hver 4. time, så jeg krysser fingrene. Absolutt ingen optimal løsning, men sånn er det - får måle etterhvert, og se hvordan det går - er ikke et kjøleskap jeg har hjemme, så det blir litt knot å dra fram og tilbake...
  15. kristianhk

    UT-200

    Ganske enkelt forklart er det en stikkontakt med temperaturmåler, som skrur seg på (eller av) når den er innenfor et visst temperaturområde. Denne kobler man kjøleskapet/fryseren i (eller hva som helst, men i dette tilfellet er det vel de mest aktuelle). Den har en sensor med ledning, slik at...
Tilbake
Topp