Nylig innhold av Leifern87

  1. L

    Mellomgjæring

    Hvordan har du tenkt til å bruke kaffefilter/sil uten å oksidere øllet? Ville heller satset på en coldcrash. Har sett flytende rester på et par flasker før som datt ned etter kald lagring
  2. L

    Ebay-pumpe ->slange

    http://www.bryggselv.no/products/slangenippel-12-14mm-hunn En sånn en. Måtte ha gjengetape for at mine blei tette
  3. L

    Vasking av meskepose

    Slenger den i kokekar sammen med pwd når den vaskes og varmer opp til 60c
  4. L

    Lekkasje i kork

    Er fararri en håndmodell type "emily?" http://www.bryggselv.no/products/handkorker Hvis det er det presser den ikke nok på bjørnungene pga halsen på de flaskene. Har også hørt om lekkasjer fra korkene man får kjøpe på europris
  5. L

    2 ølsett eller 1 sett + brewenhancer?

    Prøvde å gjøre det engang og endte opp med høy FG. Hadde valgt enhanceren uten tvil på en pils.
  6. L

    Trøbbel med gjæringstemp - bare å helle ut?

    Hvis man først driter seg ut som det her, bør man ha høy g/l med karboneringssukker og ikke ta å cold crashe så det er mye gjær som jobber i flaska eller har det ikke noe å si?
  7. L

    Skyllemanifold: Kan jeg ha avrenning langs kanten av meskekaret?

    Hva med litt større hull så det kommer mere drypp enn fullt trykk som pumpa klarer? Eventuellt kran etter pumpe. Ikke noe erfaring, men etter det jeg har lest så er varm okydering noe alle har hørt om, men ingen har smakt. På de store brggeriene er det visst mye plasking og røring under brygging
  8. L

    Kegerator eller Keezer?

    En ting og huske på med UT-200 og fryseboks er at den resetter seg etter strømbrudd. Så du kan risikere å komme til fryste flasker og fat...
  9. L

    Kjøleskap med 2 kompressorer og stor fryserdel?

    Det er bare kjøling på fryserdelen og så blir kald luft sugd ut derifra til kjøleskapdel på enkelte modeller. Burde være mulig å sette stc'n på vifta. Kanskje ikke så effektivt med mindre det er store temperaturforskjeller?
  10. L

    Kjøleskap med 2 kompressorer og stor fryserdel?

    https://www.google.no/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=AfewU_iJE9Ta4QTFuICoAw&url=http://www.ratebeer.com/Story.asp%3FStoryID%3D479&cd=1&ved=0CBoQFjAA&usg=AFQjCNH3ZqdGU31nStrRR2H_SuUYWzKybQ Tenkte på den lista der. Det er vel like greit og mye billigere å bare gå for et kjøleskap med en kompressor...
  11. L

    Kjøleskap med 2 kompressorer og stor fryserdel?

    Det som var planen :) Men må først finne en i riktig størrelse og med 2 stk
  12. L

    Kjøleskap med 2 kompressorer og stor fryserdel?

    Noen som har bygd om et kombiskap eller veit om en eller flere modeller med 2 kompressorer og plass til 19l fat i både fryser og kjøledelen? Eventuellt 12l fat i fryserdel. Har lyst til å brenne av litt feriepenger på en kegerator der jeg har øl som liker seg nære 0-4c nederst og IPA o.l i...
  13. L

    Tvangskarbonering av øl på corneliusfat

    Hvordan festes den tilbakeslagsventilen egentilig? Hvis man har et vanlig corneliusfat og en hurtigkobling på slangen, hva mere enn ventilen trengs? Kan ikke si jeg ser hvordan det skal gå uten ekstra utstyr utifra bildet. Med hurtigkobling menes denne...
  14. L

    Naturlig karbonering på fat

    Pleier å karbonere naturlig på fat. Halverer alltid g/l sukker og karboneringa er alltid god etter 2 uker. Med mindre du har tilbakeslagsventil er det alltid lurt å slippe ut trykket i fatet føre du kopler til noe på gass inn, ellers kan øllet bli pressa mot sodan
  15. L

    Flasketyper! Hva skal jeg velge?

    Mener jeg har hørt at patentkorkene er en slags sikring mot flaskebomber også da trykket vil presse seg gjennom pakningen føre flaska ryker hvis flaska er helt inntakt. Usikker om det stemmer.
Tilbake
Topp