Har et sterkt ønske om funksjonalitet for å benytte de eksisterende pumpene til å overføre vørter til gjæringstank. Jeg vurderer at det er for trangt å innstallere en treveisventil etter pumpene, men her har kanskje andre noen innspill?
Det var aktivitet i gjærlåsen etter to og en halv dag. Det gjæret bra ut og ble godt øl! Tror gjæren fikk et lite temperatursjokk etter litt for varm rehydrering vs kald vørter, og at det var dette som var årsaken til at det tok tid å komme i gang igjen...
Hei, noen som har oppskriften på ABC Oregon Stout. Hadde planlagt å brygge denne i morgen, men nå har visst Bryggselv fjernet linken til oppskriften... Blir svært takknemlig om noen vil dele oppskriften!
Brygget min første lager nå på lørdag, og det ser ennå ikke ut til å være noe gjæringsaktivitet.
OG var 1.050, 40 liter og tilsatt fire pakker rehydrert w-34/70. Batchen ble splittet på to gjæringskar, og det er derfor lite sannsynlig at ikke en av dem skulle være tette. Gjær ble pitchet på...
Jeg tror du har helt rett, i hvertfall i forhold til mitt utstyr med speidel 50l. Treffer ikke FG og vil justere ned temp neste gang med 7Fjell oppskrifter.
Takker for svar! Dette synes som en plausibel forklaring. Ølet har nå stått i kjøleskap i en mnd og er fortsatt svært grumsete. Noen som vet om ph i springvannet kan være forskjellig over tid, kanskje i forhold til årstider? Bor forøvrig i Oslo.
Det kan muligens være noe her da det var kaldere i rommet enn vanlig... Nå har de fleste vært ganske optimistiske på sluttresultatet etter en tids lagring så håper på det:)
Brukte ikke klarningsmiddel, men har droppet det tidligere med langt klarere resultat. Vørteren ble stående i Speidelen ca 1 time etter nedkjøling før det gikk i gjæringsspannet. Jeg reagerte på at det nesten ikke var noe trub, hvilket det pleier å være...
Jeg satte min fjerde batch for et par uker siden som nå er kommet på flaske, en pale ale. Jeg brygger med Speidel 50 liter, og har generelt hatt en god del trub. Denne gangen var det svært lite trub. Til gjengjeld er øllet som nå er kommet på flaske svært grumsete.
Jeg kan ikke peke på noe som...
Planlegger å brygge denne i dag som mitt første brygg, og har et spørsmål. Bør man ikke kjøre en 15 min mash out på 78 grader på denne? Eller skal skylling også gjøres på 67 grader?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.