Nylig innhold av Nydal

  1. N

    Project Pale Ale

    Takk :)  Mulig jeg kutter chinooken og kjører på med Nugget istede for..
  2. N

    "classic"

    Det er mulig det holder med 16 grader og.. Husker bare å ha lest at temperaturen bør opp til 17-18 grader, men samtidig så leser jeg nå "rundt 5 grader over gjæringstemperatur..) Har ikke med meg bøkene om gjæring og Lager øl på jobb uti havet så jeg har dessverre ingen mulighet å dobbelsjekke...
  3. N

    "classic"

    Jeg ville ha økt temperaturen på diacetylresten til 16 grader og deretter "steppet meg ned" gradvis med 1-2 grader pr dag til jeg nådde 1 grad(etter å ha flyttet ølen over på en ny dunk evnt et fat). Der kan ølen ligge i 6-8 uker. Primærgjæringen ville jeg ha økt med 2 grader.
  4. N

    Project Pale Ale

    Jeg skal ha en liten opprydding i fryseren og vil bruke opp noe av humlen jeg har liggende. Derfor håper jeg at dere har noen innspill til denne oppskriften: Boil Size: 30,00 l Batch Size (fermenter): 25,00 l  Estimated OG: 1,048 SG Estimated Color: 19,0 EBC Estimated IBU: 39,5 IBUs...
  5. N

    Bytte ut Cascade med Columbus i APA og IPA?

    Hvis du ikke må være 100% lojal mot petit så kan du jo sjekke ut Bryggselv.no. Der vet jeg de har Cascade.
  6. N

    Da var første brygg satt... gøy, hektisk og mange spørsmål rikere!

    Høres ut som en frisk start spør du meg! :-D hehe.. Det skal være litt hektisk førstegangen, men du kan trøste deg med at det roer seg etterhvert.. Batchsparging har jeg ikke greie på, men det finner du masse info om på nettet og i bøker(anbefaler deg å lese de "viktigste".) Når jeg koker opp...
  7. N

    Brygge over 2 dager?

    Det går helt fint å brygge over to dager. Bare husk som Vistad skriver å kjøre temperaturen opp til 77 grader for å stoppe videre enzymaktivitet.
  8. N

    CO2 fra candirect

    http://www.candirect.co.uk/ denne siden er veldig bra! Veldig rask resonstid og pakkene blir shippet av sted etter etr par dager.
  9. N

    CO2 fra candirect

    Candirect har en engelsk side og som du kan bestille fra og betaling skjer vha kort. De er mulig at du nå må betale via pengeoverføring. All info kan du få hvis du sender en mail til Stephan.
  10. N

    Havregryn vs. malt havrekorn

    Takk for gode svar! :)
  11. N

    Havregryn vs. malt havrekorn

    God jul alle sammen! Morgendagens brygging står for tur og jeg lurer på følgende: Kan man erstatte flaked oats(havregryn) med malt havre som ikke er maltet, eller vil man oppleve store forskjeller i smak etc.?
  12. N

    Glutenfritt øl

    Forsøk nr 2 er utført og ingen av forsøkskaninene har hatt ubehag hverkene under eller dagen etter prøvesmaking. Som Tarjei påpekte tidligere i tråden vil ikke alle med glutenallergi reagere med en gang, men glutenet vil over tid bryte ned tarmen og gi skader på sikt. Uansett var formålet med...
  13. N

    Bryggertabber

    :skitbra: :laugh:
  14. N

    Bryggertabber

    Det kommer veldig an på hvor sterk øllen din er og hvor infisert vannet evnt måtte være.. Har du et dunderbrygg i dunken kan det nok gå bra, men som Aleksander skriver er det bra å ha oppi starsan-blanding i låsen..selv om det skummer noe sinnsykt!  ;D
  15. N

    Bryggertabber

    Hvorfor rister du ikke bare co2 inn i fatet? Det er gjort på et kvarter og lar du den hvile i en times tid og to etterpå har du ferdig karbonert øl klar til å drikkes.. ;)
Tilbake
Topp