Var ikke helt opp til kanten altså men det skummet litt i noen timer der så mistet vel ca en dl. Ved en hissigere gjærtype skal jeg spare litt mer plass, ja.
Nå har jeg hentet ny malt fra Bryggselv. Pilsmalten skal være kvernet for BIAB men jeg syns den er så grov..Se bilde
Ja skulle akkurat til å korrigere deg ift din første post, det er en magnetrører mindre inne i regnestykket her også :) Fylte nå EM kolben helt opp så da er det vel 3.2 L eller noe sånt, kjørte OG på 1.40 og endte opp på 611 mrd mot 632 mrd så da ligger vi betydelig bedre an enn første runde...
Takk for svar. Har nå fått meg en magnetrører og er klar til å prøve igjen. Har en 3L EM flaske og det er fortsatt litt snaut for 34 L til OG 1.05 ifg brewersfriend. Ser imidlertid at om jeg oppjusterer OG i starteren fra 1.036 til 1.045 har dette stor effekt på antall gjærceller og jeg havner...
Den hadde en drøy arbeidsuke i et behagelig tempo og jevn fordeling av arbeidsoppgaver. Snart skal den vel ha helseforsikring også. Et nytt og ikke minst mindre oppdrag får den bare tåle. I så måte tilbake til det opprinnelige spørsrmålet mitt, er dobbel starter eller stegvis starter i...
Av epidemiske årsaker ble det for mye styr å få tak i mer gjær så lot det stå til med FG 1.018. Vel, ølet er i utgangspunktet ganske godt rent smaksmessig men den tunge søtsmaken er ganske ille i en lys lager. Til alt overmål valgte jeg denne gang å følge oppskrifta med 6 g sukker pr liter...
Da tar jeg en tur på Bryggselv og hører hva de kan diske opp med. Går nok for tørrgjær - litt usikker på hva du mente med "Du kan sette en liten starter – og tilsette når gjæringen er godt i gang (high krausen)" skal jeg tilsette f. eks s-05 hydrert og ved high krausen tilsetter jeg en starter...
Ja gjør det. Men er uansett interessert i å høre litt om alternativene. Kunne jeg hatt oppi en pk s-05? Stikket om og hatt gjærkaka oppi på nytt? Som over men lagd ny starter av gjærkaka?
Ja, det og gjærmengde gjorde vel at det var lite håp for at dette kunne blitt et tørt og crispy øl. Dersom jeg hadde kjørt på med f. eks en pakke s-05 (evtn i en flaske vørterøl et døgn eller to som foreslått over) tror du det hadde tatt FG betydelig ned? Og ville det isåfall kunne ha påvirket...
Han svarer vel mest ift viktigheten av å ha nok gjær og hvordan få det til? Den diskusjonen fikk en klar avklaring, det er viktig med nok gjær, en konsekvens av flere kan være at gjæren ikke klarer å gjære helt ned til target FG :) Jeg spør om erfaringer rundt lyse lagerøl med høy FG smaksmessig...
Nja er vel på 13.dagen fra jeg hadde i gjær men samme FG over 2,5 døgn til tross for 5C temp økning gjør meg ganske overbevist om at det er stopp. Har vurdert litt s-05 ja men har ikke noe liggende, kan få tak i om det er verdt det. Tenker to scenarier:1 en meksikansk lager på 1.018 er ikke...
FG ser ut til å ha stoppet på 1.018, har latt temperatur stige til 18 C de siste 48 timer så den er nok stuck. Smaker greit, foreløpig ingen merkbare usmaker men dette blir jo en tung og søt lager. Verdt å prøve å gjøre noe med det eller bare å flaske og la det stå til?
Takk for gode og informative svar, begge to. Måtte bare få dere litt agitert først :) Blir spennede å følge med på FG og ikke minst hva som måtte dukke opp usmaker. Gjærer på 12C så da er det et lønnlig håp om at gjæra ikke pines for ille.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.