Nylig innhold av Ørjan T

  1. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Da var ølen ferdig, og på tross av små problemer underveis i prosessen var resultatet var glimrende:) Iallefall tatt i betrakting at det var første gangen. Alle som prøvde det ble positivt overrasket  :ilike:  Tusen takk til alle som har vært til hjelp her på forumet!  Hadde nok ikke godt like...
  2. Ørjan T

    Ris, mais og honning

    Der var det litt info ja. Takk for det:) Jeg antar at ris og maisflakene til petit ikke kan brukes ved ekstraktbrygging...
  3. Ørjan T

    Ris, mais og honning

    Hei hei, det var noen ting jeg lurte på angående litt uvanlige ingredienser.. Noen her som har prøvd å brygge med maissirup? Tenkte kanskje å prøve meg på en mexicansk variant, og då er visst dette noe som må til. Får en kjøpt dette i norge? Er det også mulig å få tak i rissirup i dette...
  4. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Nå har brygget stått tre dager til, men hydrometeret viser ennå 1.022.  :-[ Betyr dette at gjæren er død? Hva kan jeg gjøre nå? Har en pakke med tørrgjær som følgte med ølsettet, bør jeg tilsette denne? Evt flaske og finne meg i lav alko%? Da jeg smakte på brygget i dag var det en del kullsyre...
  5. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Ok, takk. Skal prøve d.
  6. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Hei Nå har det oppstått et problem her. Etter 3 dager sluttet det å ploppe i gjærlåsen. I dag på fjerde dagen var det fortsatt ingen aktivitet. Jeg målte G til 1.022, noe som virker litt høyt. Jeg smakte litt på ølet og det smakte ganske greit, litt som dau øl som du har igjen på slutten av...
  7. Ørjan T

    Spraymalt

    Ser ut som artikkelen du lenker til handler om flytende ekstrakt. Men joakim bruker vel kun spraymalt i sitt frokost-tv brygg ja, så da funker vel det fint.  :ilike:
  8. Ørjan T

    Spraymalt

    Til mitt neste brygg vurderer jeg å kun bruke spraymalt til bryggingen, istedet for flytende ekstrakt Noen som har erfaring med dette?Hvordan blir resultatet da? Trenger jeg mindre mengde malt pr. liter hvis jeg bruker pulver framfor flytende?
  9. Ørjan T

    Metanol

    Hei! Jeg kom på en ting: er det fare for at det produseres metanol under gjæringsprosessen? Jeg har forstått det slik at jo høyere gjæringstemperatur, desto mer kompliserte alkoholer (som kan gi skallebank) blir dannet. Kanskje er det da slik at gjæring under svært lave temperaturer kan medføre...
  10. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Nå har jeg endelig begynt med bryggeprosessen  :) Etter 15 timer bobler det ca 1 gang i sekundet. Jeg målte OG til 48. Hva bør FG ideelt ligge på? Det som bekymrer meg litt er at det tok lang tid å kjøle ned vørteren (ca 2 timer). I tillegg kom jeg borti brygget med fingrene når jeg målte...
  11. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Takker for svar  :)  Siden gjæren jeg tenker å bruke er en overgjær som tåler lave temperaturer, vil ølen min bli mer som en ale eller mer som en lager? (hvis jeg gjærer ved 16-17C) Eduard - artiklene på Norbrygg.no var veldig nyttige, bedre enn mye annet på nettet. Det eneste var at...
  12. Ørjan T

    Hei - trenger hjelp

    Hei alle sammen. Jeg er ny på dette forumet og har tenkt å starte det som virker som en spennende hobby, ølbrygging. Jeg har kjøpt inn det meste av utstyr, venter bare på at et par ting skal komme i posten. :) Etter litt søking i forskjellige, til tider rotete artikler på internett har jeg...
Tilbake
Topp