Denne kunne kanskje vært perfekt for vår 200 liter gjæringstank?
Problemet er bare at vi holder til i Arendal.
Er den komplett ferdig og klar til bruk ?
Da er vi klare for å prøve oss fram med vannjustering. Det kan se ut til at neste brygg blir en Porter, og kan vil vi antagelig få god effekt av det også. Blir moro :)
pH må måles i mesk, det forstår jeg. Malten vil endre verdien uansett. Vi må eventuelt justere ned med fosforsyre eller opp med kalsium-/natriumkarbonat. Hva er forskjellen i bruk/effekt på de to siste ? Ser jo at den ene inneholder kalsium. Vil dette da innvirke på tilsetting av...
Fant denne rapporten på kommunens hjemmeside.
Gir den de nødvendige data ?
Den gir meg pH og innhold av Kalsium og at vi har bløtt vann.
*******************************************************************
Hardhet
I Arendal har vi bløtt/mykt vann. Verdien ligger på ca 2 ºdH.
Fysiske og kjemiske...
Ok, da kompletterer jeg "verktøykassa" og får tak i en vannrapport. Får se om jeg skjønner noe av den da!? Mulig det blir noen småbatcher for å smake effektene av justeringene :-)
Da har vi et godt utgangspunkt Jeg har lest artikkelen om vann og skal finlese litt mer. Enkelt er bra, så da tenker jeg det blir å handle inn pH-strips og kalsiumklorid og -sulfat samt fosforsyre.
Når det gjelder de 250 literene med øl vi har kapasitet til er det ikke ofte vi brygger så mye 150...
Hei, og takk for svar. Vi holder til i Arendal hvis det sier deg noe om vannet vårt? pH i mesken har vi aldri målt, men det blir nok en del av prosessen etterhvert. Vi har heller aldri justert vannet, men vi har sett på kalkulatoren for vannjustering på bryggekalkulator.no. De justeringene skal...
Hei
Jeg/vi har brygget i noen år og vil nå prøve vannjustering. Kanskje ølet blir enda bedre . Bryggeoppsettet vårt har en kapasitet på rundt 250 liter ferdig øl. Vi bruker en kombinasjon av herms og tilsetting av varmt, (95°C), vann for å heve fra mesketemp. til utmesk. Fordelingen av vann kan...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.