Nylig innhold av Per Ulv

  1. P

    Hva betyr 0 i oppskriften

    hei! Hva betyr 0 min? Tørrhumling?
  2. P

    tilsatt sukker etter mesking

    Betryggende! I oppskriften sto det at det skulle tilsettes i mesken. Men da spiller det kanskje ikke så mye rolle hva man gjør..
  3. P

    tilsatt sukker etter mesking

    Hei! Glemte å tilsette sukker i mesken. Valgte å tilsette sukker helt i begynnelsen av kokingen Var dette gal avgjørelse? Blir det for mye sukker i vørteren??
  4. P

    Kan noen hjelpe???

    Hmm mulig det....Men ørnegård foreslår jo et annet alternativ hvis det heller er aktuelt!
  5. P

    Kan noen hjelpe???

    Øltype ønskelig er nesten hva som helst. Bor forresten i lillestrøm:-)
  6. P

    Kan noen hjelpe???

    Hei! En kamerat av meg skal feire 30 årsdag. Jeg tenkte å brygge litt øl til anledningen men så har kjelleren min blitt ødelagt pga oversvømmelse. Dagen nærmer (30.08)seg nå men så kom e på at e kanskje kunne spørre forumet om hjelp. Så spørsmålet mitt er: Er det noen som kunne tenke seg å...
  7. P

    Hva blir neste oppgradering min tro????

    Motorisert mølle har e ikke. Koblet drillen min til så er semiautomatisk:-) vacumpakker har e veldig lyst på! Har faktisk prøvd å brikke speidelen som sous vide og det funker veldig bra! Jeg ser attusenlappene får bein å gå på også framover:-)
  8. P

    Hva blir neste oppgradering min tro????

    Hei! Da har e holdt på 3 år med ølbrygging og begynner å få et respektabelt (synes jeg) utstyrsnivå Utenom alt basis Har e: Speidel 20 liter Kegger i bøtter og spann Co2 utstyr Oxygenutsstyr (for tilsetning av kunstig oxygen i vørter) Magnetrøreren Ut-200 2 kjøleskap (1til lagring og 1 til...
  9. P

    ut-200

    Takker for svar folkens:-)
  10. P

    ut-200

    Hvilken temperatur anbefales det å ha på ut-200 hvis målet er å holde stabilt 18 grader? 17 -19? Blir det for "grovt" ser for meg at hvis en setter 17.8 og 18.2 så vil kjøleskapet jobbe seg ihjel med å slå seg av og på?
  11. P

    Kullsyre

    Ja det er slik jeg har forstått det også. Det jeg lurer på er om jeg skal bruke temperaturen som ølet har gjært på eller temperaturen som ølet er etter coldcrash? Jeg heller til første, men har tatt feil før:-) differansen er 34 gram sukker på 23 liter.
  12. P

    Kullsyre

    Ok! Ja da gidder e ikke filtrere hvis det likevel kommer gjær i bunn! Takk for oppklarende info:-)
  13. P

    Kullsyre

    Jepp tenkte karbonere etter filtreringen. Er pils som e skal lage til en hagefest så har lyst til at man kan drikke ølet fra flaska og da er det en fordel å ha filtrert ølet:-) vil det komme gjærslami flaskene hvis e flaskekarbonerer? Har dette filtreringsutstyret...
  14. P

    Kullsyre

    Slik e har forstått det på diverse tråder her inne så har temperatur på ølet i gjæringskaret en del å si for å treffe korrekt mengde CO2. Ifølge kalkulatoren nedenfor så er differansen på hva jeg skal tilsetta av sukker 34 gram ved 9 grader vs 2. Dette på et brygg på 23 liter...
  15. P

    Kullsyre

    Hei! Jeg har en pils stående som har lagret på 9 grader. Jeg skal nå begynne coldcrash prosessen og få ned vørter til 2 grader. Mitt spørsmål er: når e skal beregne hvor mye sukker som e skal benytte for karbonering. Skal e da plotte inn 2 eller 9 grader for å beregne hvor mye CO2 som er i...
Tilbake
Topp