Hei!
Glemte å tilsette sukker i mesken. Valgte å tilsette sukker helt i begynnelsen av kokingen
Var dette gal avgjørelse? Blir det for mye sukker i vørteren??
Hei!
En kamerat av meg skal feire 30 årsdag. Jeg tenkte å brygge litt øl til anledningen men så har kjelleren min blitt ødelagt pga oversvømmelse. Dagen nærmer (30.08)seg nå men så kom e på at e kanskje kunne spørre forumet om hjelp. Så spørsmålet mitt er: Er det noen som kunne tenke seg å...
Motorisert mølle har e ikke. Koblet drillen min til så er semiautomatisk:-) vacumpakker har e veldig lyst på! Har faktisk prøvd å brikke speidelen som sous vide og det funker veldig bra! Jeg ser attusenlappene får bein å gå på også framover:-)
Hei!
Da har e holdt på 3 år med ølbrygging og begynner å få et respektabelt (synes jeg) utstyrsnivå
Utenom alt basis Har e:
Speidel 20 liter
Kegger i bøtter og spann
Co2 utstyr
Oxygenutsstyr (for tilsetning av kunstig oxygen i vørter)
Magnetrøreren
Ut-200
2 kjøleskap (1til lagring og 1 til...
Hvilken temperatur anbefales det å ha på ut-200 hvis målet er å holde stabilt 18 grader? 17 -19? Blir det for "grovt" ser for meg at hvis en setter 17.8 og 18.2 så vil kjøleskapet jobbe seg ihjel med å slå seg av og på?
Ja det er slik jeg har forstått det også. Det jeg lurer på er om jeg skal bruke temperaturen som ølet har gjært på eller temperaturen som ølet er etter coldcrash? Jeg heller til første, men har tatt feil før:-) differansen er 34 gram sukker på 23 liter.
Jepp tenkte karbonere etter filtreringen. Er pils som e skal lage til en hagefest så har lyst til at man kan drikke ølet fra flaska og da er det en fordel å ha filtrert ølet:-) vil det komme gjærslami flaskene hvis e flaskekarbonerer? Har dette filtreringsutstyret...
Slik e har forstått det på diverse tråder her inne så har temperatur på ølet i gjæringskaret en del å si for å treffe korrekt mengde CO2. Ifølge kalkulatoren nedenfor så er differansen på hva jeg skal tilsetta av sukker 34 gram ved 9 grader vs 2. Dette på et brygg på 23 liter...
Hei!
Jeg har en pils stående som har lagret på 9 grader. Jeg skal nå begynne coldcrash prosessen og få ned vørter til 2 grader. Mitt spørsmål er: når e skal beregne hvor mye sukker som e skal benytte for karbonering. Skal e da plotte inn 2 eller 9 grader for å beregne hvor mye CO2 som er i...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.