Jeg har en Duvel klone som er snart ferdig med gjæring. Og da har det dukket opp en utfordring. Hvilke flasker skal jeg benytte meg av for at jeg skal unngå å lage to kasser med håndgranater?
Jeg tenker å karbonere med sukker til 3.5 - 4 volum CO2. Men tåler vanlige ølflasker dette? Duvel...
Jeg lagde meskekar av en 50l Igloo kjøleboks for noen år siden. Og i starten brukte jeg Bazooka filter, men fikk gang på gang lav effektivitet, bare litt over 60%
Grunnen er at kornet som ligger lavt i boksen vekke fra filteret ligger ikke i vørterstrømmen og blir dermed ikke skyldt ordentligt...
Sist gang jeg brukte pure-pitch pakke i en starter klarte jeg å ha for mye de-foamer i og hadde også ingen tegn til aktivitet. Jeg har de-foamer flasken i kjøleskapet og i stedet for en dråpe måtte jeg trykke litt for å få ut innholdet, \ og da jeg endelig fikk noe ut av flasken kom det litt...
From Palmer's Water (page 147) : "Calcium is the friend of all brewers who brew with alkaline water. The reaction with malt phosphates is one of the primary mechanisms for the mash pH drop. It is remarkably flavorless. It protects, stabilizes, and promotes enzyme activity in the mash. It aids in...
Har du sett etter venturiflowmeter? Teknisk er vel dette det enkleste, en innsnevring og trykksensor.
VA meter er vel ganske rimelig men usikker på om du finner det til 1200 Nok. VA meter har også begrenset arbeidsområde innenfor en dekade (eks 0.1-1l/m)
Skal du ha noe som gir større...
Jeg har ikke opplevd tett spider og rengjøringen pleier å greit, men jeg ser min er 800 micro. Jeg kjøpte min på Vestbrygg ( https://www.vestbrygg.no/produkt/bryggeutstyr/grainfather-tilbehor/grainfather-hop-spider/)
jeg benytter meg av spider-hop men hovedformålet er ikke å fjerne partikler. Grunnen til jeg kjøpte det var å kunne ta ut Humlen ved "flame-out" for å få bedre kontroll på IBU og aroma. Se diskusjonen her: https://forum.norbrygg.no/threads/traden-for-dumme-sporsmal.23452/page-148#post-383799...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.